Lüks makam aracı alan sendika başkanı: Kampanya varmış, 1 milyon 300 bin liraya verdiler

Türkiye’de makam otomobili tartışmalarına bir yenisi eklendi. Özçelik-İş Sendikası Başkanı Değirmenci yeni aldığı lüks BMW’siyle gündeme geldi. Audi marka makam otosunun eskidiğini belirten Değirmenci BMW’yi kampanyadan 1.3 milyona aldıklarını ileri sürdü

Fotoğraf: Sözcü gazetesi

Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Dursun'un, makam aracı olarak 800 bin liralık Audi A6 almasının ardından Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci'nin de süper lüks bir makam aracı aldığı ortaya çıktı.

‘Otomobili kampanyadan aldık’

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Değirmenci, değeri yaklaşık 1.8  milyon lira olan BMW 7.40 LD Drive model araç aldı. Haberde Değirmenci’nin yeni BMW aldığını doğruladığı belirtilirken sendika başkanın şu sözlerine yer verildi:

Audi, arıza yapıyordu, yolda kalıyordu. Oturduk, yönetim kuruluyla konuştuk. Önce, yeni bir Audi'yi sorduk. ‘Kaç lira' dedik. ‘800 bin' dediler. ‘Kaç yıl gider' dedik, ‘4 yıl' dediler. Sonra BMW'yi sorduk. ‘Fiyatı ne' dedik, ‘1 milyon 800 bin lira' dediler. Kampanya varmış, 1 milyon 300 bin liraya veririz dediler. ‘Ömrü kaç yıl' diye sorduk, ‘10 yıl' dediler. Baktık, sendikamızın menfaatleri için bu daha uygun, bunu almaya karar verdik. Benden sonra gelecek olan arkadaşa da hem yeni bir araba hem de yeni bir bina bırakmış olacağım.

45.jpg
Fotoğraf: Sözcü gazetesi

 

 

“Arkadaşlar, ‘siz bizden çok çalışıyorsunuz’ dedi, maaşım yükseltildi”

Değirmenci maaşının 50 bin liraya yükseltildiği iddialarına ‘O kadar değil. 30 ile 50 bin lira arası’ diye yanıt verdi. Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin maaşlarının her yıl ocak ayında belirlendiğini belirten Değirmenci şunları söyledi:

Oturduk, konuştuk. Bir düzenleme yaptık. Benim yönetim kuruluyla maaşım aynıydı. Arkadaşlar ‘Başkanım, siz bizden daha çok çalışıyorsunuz' deyince benim maaşım biraz daha arttırıldı. Ben Kayseriliyim, tasarrufu iyi bilirim. Sendikamdan herhangi bir temsil gideri ya da benzeri bir harcamada bulunmam.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU