Erdoğan: Münbiç boşaltıldığında gerçek sahipleri oraya girecek

Cumhurbaşkanı: Münbiç konusunda şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Münbiç'in YPG tarafından boşaltığında boşaltıldığında bölgeye Arapların yerleşeceğini" söyledi.

Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı 6. gününde devam ederken Erdoğan, Bakü ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Suriye Ordusu ile YPG'nin anlaştığına yönelik iddialar için şunları söyledi:

Birçok dedikodular var. Fakat özellikle büyükelçilik vasıtasıyla ve bunun yanında şu an itibarıyla Kobani’de Rusya’nın da bulunduğu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise şu anda biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. Bildiğiniz gibi ABD ile Münbiç konusunda karşılıklı mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri boşaltacaklardı. Fakat seneyi devirdik. Münbiç boşaltıldığında oraya Türkiye olarak gitmeyeceğiz, oranın gerçek sahipleri aşiretler ki onlarla görüşmelerimiz oldu. onlar oraya gidecek. Onların oraya girmesi ve onların güvenliğini sağlamak.

Yabancı basının harekat konusunda manipülasyon yaptığı iddialarına yönelik bir basın mensubunun sorusu üzerine Erdoğan şöyle konuştu:

Her zaman bunların taktiği budur. Şu anda da yine aynı taktiği uyguluyorlar. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler, sahtekarlıklarını yapacaklar, biz ise doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın.

ABD'nin Suriye'den asker çekme kararını olumlu bulduğunu söyleyen Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Birleşiik Krallık Başkanı Boris Johnson ile yaptığı görüşme hakkında da bilgi verdi:

 Merkel ve Johnson ile görüşmemde bir çok gerçeği bilmediklerini ve çok ciddi dezenformasyon baskısı altında olduklarını gördüm, kendilerine gerçekleri anlattım. Boris Johnson 'Ben nasıl yardımcı olabilirim' noktasına geldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU