İmamoğlu’ndan CHP’ye gönül alma toplantısı

CHP’nin Abant toplantısında milletvekilleri belediye başkanlarına ulaşamamaktan şikayet etmişti. Abant toplantısından bir hafta sonra İmamoğlu’nun davetiyle CHP milletvekilleriyle yapılan toplantıda iletişim kopukluğunun giderilmesi için anlaşıldı

Fotoğraf: İBB

CHP’nin önümüzdeki dönemdeki yol haritasını belirlemek amacıyla geçtiğimiz hafta Abant’ta yapılan iki günlük toplantının basına kapalı bölümünde milletvekillerinin yeni seçilen belediye başkanlarına ulaşamamaktan duydukları sıkıntı da konuşulmuştu.

Milletvekillerinin toplantıda yeni seçilen belediye başkanlarının belediye yönetimlerinde CHP’ye uzak kişilere ağırlık verdiğini ve tarafsız görünme kaygısıyla partiye mesafeli durduğunu söylediği  öne sürülmüştü.

Belediye başkanlarıyla ilgili eleştiriler Kılıçdaroğlu’na iletildi

Yine milletvekillerinin vatandaşlardan gelen taleplerle ilgili yardım istemek için aradıkları belediye başkanlarıyla ilgili “Telefonlarımıza çıkmıyorlar” eleştirisine Kılıçdaroğlu’nun şöyle dediği iddia edilmişti:

Seçilen bir milletvekilinin telefonuna çıkmamak doğru değil. Sonuçta milletvekili milleti temsil ediyor. Bu konuda gerekli uyarılarımızı yaparız. Ancak belediyeler iş bulma kurumları değil. İş bulmak hükümetin görevi belediyelerin değil. Bu noktada başkanlarımızın da hakkını yemeyelim onları zorlamayalım.

Toplantıda belediye başkanları ile parti arasındaki iletişimi kuvvetlendirecek formül üzerinde çalışılması da kararlaştırılmıştı.

039467e3-374a-476e-b035-90b26ed25103.jpg
Fotoğraf: İBB 

 

Belediye başkanları cephesinden ilk atak İmamoğlu’ndan

Abant’taki toplantının ardından eleştirilere hedef olan yeni seçilen CHPli belediye başkanları cephesinden ilk atak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erkem İmamoğlu’ndan geldi.

Haliç Kongre Merkezi’nde dün İmamoğlu, İBB’nin üst düzey yöneticilerini, CHP İstanbul milletvekilleri ve parti meclisi üyeleri ile tanıştırdı. Basına da duyurulan toplantı davetinin İmamoğlu’ndan geldiği öğrenildi.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, genel sekreter yardımcıları, başkan danışmanları ve İBB iştiraki şirketleri genel müdürlerinin yer aldığı tanışma toplantısında, İBB kurmaylarının isimleri teker teker anons edildi ve hayat hikayeleri barkovizyonda gösterildi.

Kaftancıoğlu yoktu

Haliç Kongre Merkezi’ndeki toplantıya katılanlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, CHP Parti Meclisi Üyeleri Emine Gülizar Emecan, Yüksel Mansur Kılınç, Gökhan Zeybek, Sibel Özdemir, Burhan Şenatalar, Tuba Torun, Pınar Uzun, Saliha Sera Kadıgil ve kimi diğer İstanbul milletvekilleri vardı.

Davete karşın Ali Şeker, Enis Berberoglu,  Yunus Emre, İbrahim Kaboglu, Oğuz Kaan Salıcı, Erdogan Toprak, Ünal Çeviköz, Gürsel Tekin ve Akif Hamzaçebi gibi milletvekilleri programlarının müsait olmadığı gerekçesiyle katılmadı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katılamayan isimler arasındaydı.

CHP’liliğine vurgu yapıp partizanlık yapmayacağını tekrarladı

İmamoğlu’nun konuşmasında geçen hafta Abant’ta yapılan toplantıda konuşulanlara belediye başkanları cephesinden cevap niteliğinde ifadeler vardı.

Ben burada sosyal ilkeleri, kurumsal olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni temsil eden bireyim. O kurumun bir evladıyım. Biz, partimizin en üst düzeyde denetlemesinden, bizden isteklerinden asla ve asla korkmuyoruz. Bunun her zaman başımızın üzerinde yeri var ve orada durmalı. Bu bizim için çok değerli. Eksiklerimiz olabilir. Süreci bu disiplinle yürütürken ve bir taraftan da yönetici arkadaşlarıma baskıcı olmayan, onları hırpalamayan bir anlayışla, serbest bir ortamda çalışmalarına yardımcı olma karakteriyle yol yürüme çabası için her arkadaşıma teşekkür ediyorum. Benim için çok değerli. Ben bu süreci bir seferberlik olarak kabul ediyorum. Bu seferberlik, Türkiye’nin iyileşme seferberliği. Türkiye’nin demokratikleşme seferberliği. Türkiye’nin partizanlık kıskacından kurtulma seferberliği olarak görüyorum. Dolayısıyla herkesin emek vermesi lazım. Biz, Büyükşehir Belediyesinde hiç kimseye, ‘Partin nedir, git şu partinden izin al gel, git şundan icazet al öyle gel’ cümlesini hiçbir arkadaşım kurmayacak. Biz, ‘partizanları söküp atacağız’ dediğimde meydanlarda en çok alkışı bundan alıyorduk. Bu sorumlulukla hareket ederken benim en çok destekçimin de Cumhuriyet Halk Partisi olacağını biliyorum.

“6 aylık dönemlerde israf kalemlerini açıklayacağız”

İmamoğlu ayrıca seçimden önceki vaatleri arasında olan israf kalemlerini de açıklayacağını söyledi.

Göreve geldiğimiz günden beri israfı bu şehrin gündeminden kaldırmak için uğraşıyoruz. Detayları öğrenmeye başladığımızdan beri israf kalemlerini açıklamaya kalkışsak her gün birşeyler söyleriz. Biz bunu tercih etmedik, etmeyeceğiz de. İlk altı aylık dönemimiz bittiğinde, Türkiye gündemine bunları açıklayacağız.

Altay: Allah ayağınıza taş değdirmesin

CHP Engin Altay da yaptığı konuşmada İmamoğlu’na teşekkür ederek şöyle konuştu:

Sizin için söyleyebileceğim tek şey, Allah ayağınıza taş değdirmesin. Allah yolunuzu açık etsin. Bu yol hepimizin birlikte yürüyebileceği, Türkiye’nin hak ettiği gerçek demokrasiyi ve insani, sosyal ve kültürel yüksek standartları elde edecek kutlu bir yoldur

cacc3b2e-6a6e-4e7a-9c7e-2d23bae19a3a.jpg
Fotoğraf: İBB

 

Eleştirilerden duyduğu sitemi dile getirdi

Toplantının ardından davetlileriyle çay kahve içen İmamoğlu burada konuklarıyla tek tek ilgilendi.

İmamoğlu’nun CHP’li milletvekilleriyle yaptığı bire bir sohbette de kimi çevrelerin “partiden uzak duruyor” eleştirilerinden duyduğu sitemi dile getirerek, CHP’li kimliğine ve partiye verdiği öneme bir kez daha vurgu yaptığı öğrenildi.

İmamoğlu’nun ancak prensip olarak baştan beri vurguladığı atamalarda liyakat ilkesine sadık kalmaya devam edeceğini ve partizanlık yapmayacağını söylediği de öğrenildi.

“Sürekli görüşme taleplerini cevaplandırsam işe zaman kalmaz”

İmamoğlu’nun ayrıca çok yoğun görüşme talebi geldiğini ve bunların her birine olumlu cevap vermesi halinde işe zaman kalmayacağını söyleyerek anlayışlı olunmasını istediği de belirtildi.

İletişimin kuvvetlendirilmesi için formüller geliştirilecek

İkili sohbetlerde İmamoğlu, CHP’li yöneticilerden belediye yönetimi ile CHP yöneticileri arasındaki iletişimin nasıl kuvvetlendirilebileceğine dair önerilerini de dinleyerek, öneri ve tespitlerin kendisine iletilmesini istedi.

Özel sohbetlerde İmamoğlu ve CHP’li yöneticiler aradaki iletişimin kuvvetlendirilmesi için de fikir birliğine vararak bu konuda formüller geliştirilmesi konusunda anlaştılar.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU