Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi: Türkiye ve Suriye sınırlarını koruması için Suriye hükümeti ile anlaştık

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin açıklamasında, "Suriye hükümeti, Türkiye ve muhalif güçlerinin saldırıları ve kontrollerindeki bölgeleri kurtarmak için Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) destek verecek." denildi

Fotoğraf: AFP

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Barış Pınarı Harekatı'nı başlatan Türkiye'ye karşı Suriye yönetimiyle anlaştıklarını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada, "Türkiye ve Suriye sınırlarını koruması için Suriye hükümeti ile anlaştık. Suriye hükümeti, Türkiye ve muhalif güçlerinin saldırıları ve kontrollerindeki bölgeleri kurtarmak için Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) destek verecek." denildi.

Suriye hükümetine bağlı ordunun Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin koordinasyonuyla bölgeye yayılacağının duyurulduğu açıklamada, "Sınır hattında bulunan halkımız başta olmak üzere tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarına varılan anlaşmayı duyuruyoruz." ifadeleri yer aldı. 

 

Türkiye terör örgütü olarak kabul ediyor

Ana gövdesini Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin oluşturduğu  Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve yine PKK tarafından 2003 yılında kurdurulan PYD'nin siyasi kanadı Demokratik Suriye Meclisi (DSM), tarafından oluşturulan  'Kuzey ve Doğu Suriye  (Rojova) Özerk Yönetimi' 17 Mart 2016'da  tek taraflı olarak hükümetin kuruluşunu ilan etti.

Arap, Çerkes, Kürt, Süryani ve Türkmenlerin yaşadığı bölgenin ismi de facto tönetim tarafından "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk" olarak kullanılmaya başlandı. Söz konusu yönetim başta Türkiye ve Suriye olmak üzere hiçbir yönetim tarafından resmi olarak tanınmadı.

Türkiye, SDG'yi, PKK’nın uzantısı ve ‘terör örgütü’ olarak kabul ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU