Yazısındaki "Saray" kelimesi "Külliye" ile değiştirilen Sabah yazarı Uluç: Saray kelimesini kullanmayı sürdüreceğim

Sabah yazarı Hıncal Uluç'un yazısındaki "Saray" kelimesine müdahale edilmiş ve bu ifade "Külliye" kelimesi ile değiştirilmişti

Gazeteci-Yazar Hıncal Uluç / Fotoğraf: AA

Sabah gazetesi, yazarı Hıncal Uluç’un 2 Ekim tarihli yazısındaki ‘Saray’ kelimesini silerek yerine ‘Külliye’ ifadesi kullandı.  

Uluç, gazetesinin bu müdahalesini köşesinden duyurmuş ve “Dün, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın, ilk defa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verdiği konseri, müthiş bir keyif ve heyecanla yazmıştım. Sabah gazetemi aldım. Okurken baktım, bütün 'Saray' sözcükleri 'Külliye' olarak değiştirilmiş. Ben 'Saray' sözcüğünün nasıl başkanı ve iktidarı karalamak için yıpratıldığını iyi biliyorum. Bildiğim için de bu karalamalara yenilmek değil, inadına üstüne gitmek için 'Saray' sözcüğünü kullanıyorum, bu bir. İkincisi Macron, Türk Başkanı Elysee Sarayı'nda, Trump Beyaz Saray'da ağırlarken, ben niye 'Saray' sözünden utanayım ki?” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uluç, bu günkü yazısında da "Saray" polemiğini sürdürdü.

"Saray kelimesini kullanmayı sürdüreceğim"

Uluç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Beştepe için “Külliye" ifadesinin kullanılabilceği ifadesini hatırlatarak “Dikkat buyurun, ‘Kullanılabilir’ dedi. ‘Kullanılsın’ değil. Ben kullanmıyorum. Kötü niyetlilere yenilmem, bir. Saray'dan utanmam, gurur duyarım, iki” ifadelerini kullandı.

‘Saray’ kelimesini kullanmayı sürdüreceğini dile getiren Hıncal Uluç, yazısında Ömer Seyfettin’in Pembe İncili Kaftan hikayesini köşesine taşıyarak şunları yazdı:

'Çünkü ben Pembe İncili Kaftanları okuyarak büyüyen nesildenim!.' Biz Ömer Seyfettin'i ve onun öykülerini, ilkokulda öğrenmeye başladık.

Pembe İncili Kaftan'ı okuyup okumadığınızı da bilmiyorum.. Onun için bu hafta reklam şubemizden de rica ettim.. Sağ olsunlar, bana geniş yer ayırdılar bu pazar ve işte size 'Pembe İncili Kaftan!.' Okuyun.. Kesin saklayın ve okutun diye..

Ömer Seyfettin'e ve onun öykülerine öyle ihtiyacımız var ki 'Millet' olabilmek için!."


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU