Elton John: Michael Jackson'ın aklını kaçırdığını düşünüyordum

Efsanevi şarkıcı anekdotlarla ve diğer yıldız arkadaşlarıyla karşılaşmalarla dolu kariyer öyküsüne dair ilk anı kitabını yayımlıyor

Elton John, yeni kitabında 13 yaşından bu yana tanıdığı Michael Jackson'dan bahsetti (Reuters)

Elton John gelecekteki müstakbel eşi David Furnish'le düzenlediği bir akşam yemeği partisine davet ettiği Michael Jackson'ı, kahyanın 11 yaşındaki oğluyla video oyunları oynarken bulduğu bir anısını anlattı.

John bu olayı 15 Ekim'de piyasaya sürülen ilk anı kitabı Me'de yazdı.

Kitapta John konuklarından birinin Jackson'ın psikiyatristi olduğunu ve o dönem Jackson'ın tesadüfen İngiltere'de olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

John'un ilk kez 14 yaşındayken tanıdığı geleceğin "Pop Kralı" Jackson da sonunda John'un Furnish annesiyle tanışabilsin diye düzenlediği partiye katıldı.

Philadelphia'daki gösterilerinden birinin sonrasında tanıştıklarını anlatan John, “Michael'ı o 13 ya da 14 yaşındayken tanıdım. Yıldız Gemisi'ne Elizabeth Taylor'ın kanatları altında girdi. Hayal edebileceğiniz en sevimli çocuktu. Ne var ki sonraki yılların bir noktasında Elvis Presley gibi kendini dünyadan ve gerçeklikten soyutlamaya başladı" diye yazdı.

Elton John sözlerini şöyle sürdürdü:

Aklından neler geçtiğini ve hangi reçeteli ilaçlarla doldurulduğunu Tanrı bilir. Ama sonraki yıllarında onu her gördüğümde yanından zavallı adamın aklını tamamen kaçırdığını düşünerek ayrılıyordum. Bunu gamsız bir şekilde söylemiyorum. Gerçekten de zihinsel açıdan hastaydı, aynı ortamda bulunması rahatsız edici bir kişiydi. Bu inanılmaz üzücüydü ama o yardım edemeyeceğiniz biriydi. Tamamen sadece ona ait bir dünyaya çekilmiş, etrafını da sadece duymak istediklerini söyleyen insanlarla çevrelemişti.

John, Jackson'ın “korkunç göründüğünü" ve partide sunulan veya kendi aşçısının hazırladığı hiçbir şeyi yemediğini belirterek şöyle devam etti:

Bir süre sonra masadan tek kelime etmeden kalktı ve ortadan kayboldu. Nihayet onu iki saatin ardından Woodside arazisinde kahyamın kulübesinde bulduk. Kadın orada oturmuş, Michael Jackson'ın 11 yaşındaki oğluyla sessizce video oyunu oynamasını izliyordu. Her ne sebeple olursa olsun bir yetişkinin refakatiyle baş edemiyor gibi görünüyordu.

Resmi Elton John biyografisi Me, 15 Ekim'de Macmillan tarafından yayımlandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU