Üniversitede “Borcu ödememek için Erdoğan’ın adını kullandın” polemiği

TSYD’nin Haliç Üniversitesi’nin “Erdoğan’a yakınız” diyerek borcunu ödemediği iddiasının ardından üniversitenin eski mütevelli heyeti başkanı Topçuoğlu, Erdoğan’ın adını yeni başkan Topsakal’ın kullandığını öne sürdü. Topsakal ise iddiayı yalanladı

Görsel: Haliç Üniversitesi

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), yaptığı açıklamada Haliç Üniversitesi’nin “Erdoğan’a yakınız” diyerek 500 bin liralık kira borcunu ödemediğini öne sürmüş, Levent’teki tesisten tahliyelerini istemişti.

Haliç Üniversitesi’nden ise bu iddiaya cevap gecikmemiş yapılan karşı açıklamada borçlarının olmadığı iddia edilerek, TSYD haksız kazanç elde etmek ve usulsüzlükle suçlanmıştı.

Eski başkan yeni başkana karşı

İki kurum arasındaki bu karşılıklı restleşme bir başka gerilimi de ortaya çıkardı.

TSYD’nin açıklamasının hemen ardından eski Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Erdoğan’ın adını üniversitenin şu anki mütevelli heyeti başkanı olan Mehmet Naci Topsakal'ın kullandığını iddia etti: Topçuoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

mansurtopçuoğlu1.jpg
Mansur Topçuoğlu / Fotoğraf: İHA

 

Erdoğan’a hitaben: “Okulun tarafınızdan kendisine verildiğini söylüyor”

Haliç Kongre Merkezi işletmecisi ve AKM (Atatürk Kültür Merkezi) müteahhiti Naci Topsakal, sayın cumhurbaşkanımızın adını kullanarak İstanbul’daki bazı emniyet görevlilerini de bu şekilde yanıltarak üniversitemize girişimize engel olmakta ve zararlar vermektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımız hafta sonu bizzat bu konuda açıklama yaptınız. Naci Topsakal sizin adınızı kullanarak üniversitenin ve kurucu vakfının sizin tarafınızdan kendisine verildiğini söylüyor bunun doğru olmadığını biz biliyoruz.

Ancak bazı emniyet görevlileri buna inanmayı tercih etmekteler ve üniversiteye girişimizi engellemekteler en son TSYD’nin son açıklaması bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkarmıştır.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız.

Ayrıca Naci Topsakal her yerde Haliç Üniversitesi’ni satın aldığını dile getirmektedir. Haliç Üniversitesi ve kurucu vakfı başkanı olarak tüm kamuoyu önünde kendisine çağrıda bulunarak Haliç Üniversitesi’ni kimden, nasıl, ne zaman satın aldığını ve belgelerini açıklamasını talep ediyorum

Sayın  Cumhurbaşkanımızın adını kullanarak İstanbul vakıflar bölge müdürlüğünde görevli bazı kişilerle birlikte nasıl usülsüzlük yaptılarını, vakıf ve üniversitemize hukuksuz olarak nasıl yerleştiklerini zararlar verdiklerini  belgeleriyle açıklayacağım.

Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza adını kullanarak usülsüzlük ve hukuksuzluk yapan  Naci Topsakal’ı ihbar ediyorum."

naci.jpg
Naci Topsakal / Görsel: Twitter

 

Topsakal’dan karşı iddialar: “İftira ile yeniden okulu sahiplenmek istiyor"

İddialarla ilgili olarak Independent Türkçe’nin sorularını cevaplandıran Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Naci Topsakal ise, gerek TSYD’nin gerekse Topçuoğlu’nun iddialarının “Çamur at izi kalsın” olduğunu öne sürerek Erdoğan’ın adını kullanmadığını iddia etti:

Böyle bir şey mümkün değil. 73 yaşında, belli bir eğitim seviyesinde bir insanım. 55 yıldır ticaret hayatındayım. Her partiden lider düzeyinde insanlar tanırım. Tanıyorum diye hiçbir insanın adını kullanmam. Beyefendinin adını kullananlar olabilir ama ben sayın cumhurbaşkanının da adını kesinlikle kullanmadım. O tıyniyette de yaşta da biri değilim.

Okulun parasını ticari işlerinde kullandı iddiası

Topçuoğlu’nun zamanında üniversiteyi holding yönetir gibi yönettiğini öne süren Topsakal sözlerini şöyle devam ettirdi:

Adamın elinden bir holding alındı. Kağıthane’de bir kolej kurduruyor parasını üniversiteye ödettiriyor.  Gazete kurdurup, matbaadan baskı yaptırıyor bunların karşılığında masrafları yine okula ödetip, okulun çeklerini veriyor. Yolsuzlukları delilleriyle ispatlandı. Döneminden trilyonlarca borç var. Sahte belgelerle gelip okulu bastı dört ay hapiste yattı. Önüne gelene iftira atıyor. Bu tür iftiralarla acaba tekrar okula sahip olabilir miyim diye düşünüyor.

leventtt.jpg
TSYD ile Haliç Üniversitesi Levent'teki tesis yüzünden karşı karşıya geldi / Foto: Haliç Üniversitesi

 

“TSYD’ye dava açacağız”

TSYD’nin iddialarının da gerçeği yansıtmadığını öne süren Topsakal, sözlerini şöyle tamamladı:

TSYD’ye dava açıyorum. Burada bir üniversite var.  Bir eğitim kurumunu kimsenin karalaması mümkün değil. Ben niye birinin adını kullanayım. Söz konusu tesisin sahibi TSYD değil. Kaymakamlığa ve savcılığa bildirdik. Gelip inceleme yapıp tespitte bulunacaklar.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU