İran’daki Cuma hutbelerinde Barış Pınarı Harekatı’na tepki: Osmanlı rüyası gören Türkler...

İran'ın 5 farklı şehrinde okunan hutbelerin hedefinde harekat vardı

Fotoğraf: Reuters

İran’daki Cuma hutbelerinde Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’na tepkiler vardı.

Hutbelerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 9 Ekim’de geçmişteki adı Özgür Suriye Ordusu olan Suriye Milli Ordusu ile Fırat’ın doğusuna gerçekleştirdiği harekat hedef alındı. İranlı imamlar, ‘Osmanlı rüyası görmekle’ suçladı.

Tebriz’de hutbeye çıkan Ali Haşim, “Türkiye’den sağduyuyla Suriye’nin sınırlarına ve egemenliğine saygı duymasını istiyoruz” dedi.

Reşt şehrinde hutbeye çıkan Resul Felahati, “Türkler hala Osmanlı Devleti’ni ihya etme rüyasında. Ancak Moğolvari saldırıların dönemi geçmiştir” iddiasında bulundu.

Tahran’da hutbeye çıkan Ahmed Hatemi, “Türkiye’nin bu girişimi bağımsız bir devlete saldırıdır. İran devletinin yaklaşımı, saldırıların hemen durdurulması ve Türkiye’nin Suriye topraklarından bir an önce çekilmesi yönündedir” ifadelerini kullandı.

Kereç şehrinde hutbeye çıkan Muhammed Mehdi Hüseyni, “Türkler Osmanlı İmparatorluğu rüyasıyla ABD zemininde oynamaktadır” görüşünü dile getirdi.

Simnan şehrinde hutbeye çıkan Muhammed Şahçıraği, “Suriye halkı kendi ülkelerini yeniden inşa etmekle uğraşırken Türkiye bu ülkeye saldırarak halkı rahatsız ediyor” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU