MSB, Kobani’deki ABD noktasına atış yapılmadığını duyurdu

Kobani'deki ABD gözlem noktası yakınında bir patlama yaşandığı ileri sürüldü. MSB, TSK'nın bölgeye ateş açtığı iddialarını yalanladı

Fotoğraf: AP

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, Suriye'de, Kobani yakınlarında ABD askerlerine ait bir gözlem noktasının yakınlarında patlama olduğunu, ancak bu patlamanın kimler tarafından gerçekleştirildiğini henüz tespit edemediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen bir Pentagon yetkilisi gazetecilere bu konu hakkında açıklamalar yaptı.

Askeri yetkili, "Kobani yakınlarında askeri üssün değil askeri gözlem noktasının yakınında bir patlama meydana geldiğinin farkındayız" dedi. 

Pentagon: Amerikan askerlerine yönelik bilinçli bir saldırı olduğuna inanmıyoruz

Patlamanın detaylarına ilişkin bilgi toplamaya devam ettiklerini ifade eden yetkili, "Saldırıda hiçbir ABD askeri zarar görmedi. Saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini henüz bilmiyoruz. Amerikan askerlerine yönelik bilinçli bir saldırı olduğuna inanmıyoruz" şeklinde konuştu.

Milli Savunma Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

MSB’nin açıklamasında, ABD gözlem noktasının yaklaşık 1000 metre güney batısındaki tepelerden Suruç’un güneyindeki Türk sınır karakollarına Doçka ve havan tacizlerinin yapıldığı kaydedildi.
 


MSB: ABD’nin gözlem noktasına herhangi bir atış söz konusu değildir

Türkiye’nin meşru müdafaa kapsamında karşılık verdiğinin ve atışların yapıldığı mevzilerin ateş altına alındığının belirtildiği açıklamada, ABD’nin gözlem noktasına  herhangi bir atış söz konusu olmadığı belirtildi. 

“Atış öncesinde de ABD üssüne yönelik zarar verilmemesi için her türlü tedbir alınmıştır” ifadelerini kullanan MSB, “ABD tarafından konunun tarafımıza iletilmesi sonucu tedbiren ateşler kesilmiştir. Kesinlikle ABD ve Koalisyon askerinin vurulması söz konusu değildir” ifadelerini kullandı


AA

DAHA FAZLA HABER OKU