Azez'de üs bölgesine havan saldırısı düzenlendi, 2 asker şehit oldu

Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bulunan Türk askerinin görev yaptığı üsse havanlı saldırı düzenlendi. 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı

Şehit askerler düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi / Fotoğraf: AA

 Fırat Kalkanı Harekatı ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör unsurlarından temizlediği  Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne havan saldırısı düzenlendi. Tel Rıfat’tan atıldığı belirtilen havan mermileri nedeniyle 5 asker yaralandı.

Ambulansla Kilis’e getirilen yaralılardan 25 yaşındaki Uzman Onbaşı Yunus Mermer ile 30 yaşındaki Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen kurtarılamadı.

Şehitler Piyade Uzman Çavuş Abdulhamit Bilgen ve Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer için cenazeleri, Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından tören için Gaziantep Havalimanı’na getirildi.

Havalimanında düzenlenen törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Derya Bakbak ve Müslüm Yüksel, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, 23. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Berat Acar ile şehitlerin silah arkadaşları katıldı.

Şehitler, törenin ardından memleketleri Konya ve Bilecik'e uğurlandı.

Şehit Abdulhamit Bilgen'in dün doğum günü olduğu öğrenildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU