Göç İdaresi Genel Müdürlüğü İYİ Partili Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacak

Gerekçe olarak Özdağ'ın “2040 - Demografik Felaket” başlıklı videosunda ülkedeki Suriyeli sayısına ilişkin yanlış rakamlar vermesi ve Türkiye’ye sığınan kişilere karşı toplumda kin ve düşmanlığı teşvik etmesi gösterildi

Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki Suriyeli göçmen sayısını 3,6 milyon olarak açıklamıştı /Kolaj: Independent Türkçe

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın Suriyeli mültecilerle ilgili söylemleri nedeniyle Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Bu duruma Suriyeli mültecilere yönelik olumsuz söylemleriyle gündeme gelen Ümit Özdağ’ın Twitter’dan yayınladığı son video neden oldu.  

Özdağ, “2040 - Demografik Felaket” başlıklı sunumunda Türkiye’de kayıtlı 3,8 milyon Suriyeli bulunduğunu, bu rakamın kayıt dışı olanlarla birlikte 5,3 milyona ulaştığını öne sürdü.

İyi Partili Özdağ, 2040 senesinde ülkede kayıtlı 7,4 milyon, kayıt dışı olanlarla birlikte ise toplam 10,4 milyon Suriyelinin bulunacağını iddia etti.

Özdağ: 2040'ta Türkiye'deki her 8 kişiden biri sığınmacı olacak

21 yıl sonra “Türkiye 12,4 milyon sığınmacıyı beslemek zorunda kalacak ve her 8 kişiden biri sığınmacı olacak” diyen Ümit Özdağ, bu durumun Türkiye’nin demografik ve politik yapısını bozacağını, ülkenin istikrarsızlıkla sarsılacağını ve milli devletin tasfiye edileceğini öne sürdü.

“2040 – Demografik Felaket” adlı sunumu sosyal medya hesabından paylaşan Ümit Özdağ'a, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi. 

Twitter hesabından açıklama yapan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Ümit Özdağ’ın sunum görüntüsünü alıntılayarak Özdağ'ın verdiği rakamların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Kurum ayrıca İYİ Partili Özdağ hakkında kin ve düşmanlığı teşvik etmekten suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı:
 

 

"Göç İdaresi ülkeye kimin girip çıktığını bilmiyor"

Özdağ ise bu açıklamanın ardından Twitter hesabından bir paylaşım daha yaparak, Göç İdaresi'nin ülkeye kimin girip çıktığını bilmediğini savundu.

 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, daha önce de benzer söylemlerde bulunmuştu.

Eylül ayında Twitter hesabından “Suriyeliler ve Demografik Atom Bombası” başlıklı video paylaşan Özdağ, Suriyelilerin Türkiye’ye gelişi için "Kavimler Göçü" benzetmesi yapmış, ülkede 1,5 milyon kayıt dışı göçmen bulunduğunu savunmuştu.

2040 yılına kadar göçmen nüfusunun artacağı ve ülkemizdeki demografik yapının tehlikeye gireceğini savunan Ümit Özdağ, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de kalmasının ülkenin birliği için en büyük tehdit olduğunu öne sürmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU