Nusaybin’de gazetecilere ateş açıldı, AA muhabirleri yaralandı

Gazeteciler, olay yerinde tedavi edildi

Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye düzenlediği Barış Pınarı Harekatı, üçüncü gününde devam ederken Mardin'in Nusaybin ilçesinde gazetecilerin bulunduğu binaya YPG’nin bulunduğu bölgelerden uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Mermilerin gazetecilerin bulunduğu binaya isabet etmesi sonucu harekatı takip eden Anadolu Ajansı muhabirleri Ömer Yasin Ergin ve Ahmet Kaplan, sıçrayan cam kırıkları nedeniyle hafif yaralandı.

Yaralı gazeteciler, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. 

Öte yandan gazetecilerin bulunduğu binanın boşaltıldığı öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri Mücahit Yolcu saldırıya ilişkin olarak şunları şunları söyledi:

Terör örgütü bu yayınları izliyor. Üçüncü kez yayına girdik ve ateş açıldı. Biz burada iyiyiz, zor şartlar altında çalışıyoruz ama iyiyiz. Arkadaşlarımız buradaki yakınlarıyla telefonla görüşüyorlar ve burada tabii, bizim de yayın yaptığımız için herkesi arıyorlar. Kimsenin sağlığında herhangi bir problem yok, sadece 2 gazeteci arkadaşımızdan cam parçası gelmesi sonucu kesikler oldu. Kimsede önemli bir durum yok.

Bölgede bulunan başka bir gazeteci de Kamışlı’yı en iyi gören noktada olduklarını belirtirken “Obüs atışları başlamıştı. Takip etmeye gittiğimizde karşı taraftan keskin nişancı ateşiyle cam patladı” dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU