Fransa: AB zirvesinde Türkiye'ye yaptırım masada olacak

Fransa’nın AB Bakanı Amelie de Montchalin, gelecek hafta yapılacak Avrupa Birliği (AB) zirvesinde Suriye'nin kuzeyinde başlattığı askeri operasyon nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanması konusunun masada olacağını söyledi

Fotoğraf: Pixabay

France Inter Radio'ya konuşan Montchalin "Gelecek hafta konu Avrupa Konseyi'nde tartışılacak. Kesinlikle (yaptırımlar) masada olacak" dedi.

Fransız Bakan "Son 5 senedir koalisyon güçlerinin desteğini alan Suriye güçleri ve siviller için, bölgenin istikrarı için şoke edici bir durumla karşılaştığımızda güçsüz kalmayacağız" ifadelerini kullandı.

Bloomberg’den Helene Fouquet’nin bildirdiğine göre Montchalin ayrıca Türkiye’nin NATO üyeliğinin askıya alınıp alınmamasıyla ilgili bir soru üzerine  'tüm görüşmelerin' haftaya gerçekleşeceğini belirtti.

AB Dışişleri Bakanları pazartesi günü Lüksemburg'da Türkiye konusunu ele alacak. AB liderler zirvesi de Brüksel'de 17 Ekim'de gerçekleşecek.

AB üyesi 28 ülke ortak bir yazılı açıklama yayımlayarak, Türkiye’nin yürüttüğü operasyona son verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Operasyonun başlamasının ardından Finlandiya, Türkiye'ye askeri ihracatı askıya almış, onu Norveç takip etmişti. İsveç de bu yaptırımın AB çapında uygulanması önerisinde bulunmuştu.

Independent Türkçe, Tükenmez

 

DAHA FAZLA HABER OKU