Çavuşoğlu'ndan NATO'ya: 'Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz' demek yetmez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in İstanbul'daki ortak basın toplantısında gündem Barış Pınarı Harekatı

Fotoğraf: AA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Türkiye'ye geldi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Stoltenberg görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında şunları söyledi:

Biz Kuzey Suriye'deki harekatı görüştük. Harekat ile ilgili endişelerimi paylaştım. Ortak bir düşmanımız var o da IŞİD. Dayanışma için önemli bir kazanım elde ettik. Yakalanan teröristlerinin kaçmasına müsaade etmemek lazım. Bütün ittifak üyeleri gibi Türkiye'nin de güvenliğinin sağlanması görevimiz. 

Stoltenberg, "Müttefiklerimiz arasında Kuzey Suriye'de bir fikir birliği oluşmadı. NATO, Kuzey Suriye'de yer almıyor" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreterine ithafen "Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz demek yetmez" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin sivilleri hedef alıp almadığı ve operasyon sırasında bir kara propoganda yürütülüp yürütülmediği yönündeki bir soruya "Ortada kara propoganda olduğu doğrudur. Türkiye sivilleri asla hedef almıyor. Terör örgütüyle mücadele ederken gerçekleri söylemek bizim görevimiz" diye yanıt verdi.  

ABD'den Türkiye yaptırım olasılığı

NATO Genel Sekreteri, "Varsayımlar üzerinden konuşmak istemem. Türkiye, güçlü ve önemli bir müttefiktir" dedi.

Terörle, özellikle IŞİD ile mücadele konusunda NATO'nun Türkiye'deki üslerini kullandığını anımsatan Stoltenberg, "Türkiye'nin NATO savunmasına yaptığı katkıyı takdir ediyoruz" diye konuştu. 

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU