Akif Beki: Kandil'e kara propaganda malzemesini niye veriyoruz?

Karar yazarı: Bir de harekata desteklerini açıklamakla yetinmeyip henüz destek bildirmemiş arkadaşlarına yüklenen sanatçılar var...

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Barış Pınarı Harekatı'na dair açıklamaları dolayısıyla açılan soruşturmaların ve yapılan gözaltıların PKK'ya yarayacağını söyledi.

Beki, "HDP'ye verilen yanlış, verilmeyen doğru tepkiler" başlıklı yazısında harekat aleyhinde konuşan kişilerin Türkiye'nin imajını bozmayacağını söylerken şu ifadeleri kullandı:

Fakat olur olmaz her ağzını açanı savcılığa, karakola çektirmek, işte o korkulan etkiyi uyandırır. Harekata da Türkiye’ye de sempatiyi arttırmaz, azaltır. İçeride, dışarıda destek ve taraftar toplamaya değil antipati çekmeye hizmet eder.

Kandil’e beklediği tepkiyi, kara propaganda malzemesi olarak kullanacağını bile bile bir kez daha niye veriyoruz ki?

Harekat hakkında destek açıklaması yapmayan kişilerin de hedef haline getirildiğini belirten Karar yazarı, şöyle devam etti:

Bir de harekata desteklerini açıklamakla yetinmeyip henüz destek bildirmemiş arkadaşlarına yüklenen, isim isim üstüne giderek suçlayan, parmakla işaretleyip afişe ve rencide eden sanatçılar var. Yine türediler, moda oldu artık.

Belki destek yarışına çevirmenin şov ve gösterişe kaçacağını düşünüyordur kendini göstermeyen. Harekatı onaylıyor ama  destekçiler fotoğrafının parçası olmaya yanaşmıyordur belki. Belki de fikren katılmıyordur. Ne malum! Hem içinden gelmiyorsa göstermelik tepkiye zorlamak niye?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU