Arkadaşlarının kandırarak et yedirdiği vegan, polise gitti

Kadının, tavuk nugget'ların veganlar için uygun olduğunu söyleyen arkadaşları tarafından kandırıldığı iddia edildi

(Nicepik)

Vegan olduğunu iddia eden bir kadın, olayı şaka için kameraya kaydeden arkadaşları yüzünden, bilmeden tavuk nugget yediğini ve polise başvurduğunu söyledi; buna göre şakanın failleri yasal suçlamalarla karşı karşıya.

Hikayesini Reddit'te paylaşan kadına göre "arkadaşları" ona tavuk kanadı yedirmenin eğlenceli olacağını düşündüğünde, kendi deyimiyle yalnızca "sarhoş bir beyaz kadın"dı.

Yazısında "Yemeden önce 'bunlar vegan mı?' diye sordum. Arkadaşlarım da 'evet, yapay tavuk' diye cevap verdi. Tadına baktırdılar ama sarhoş olduğum için gerçek tavuğa benzettiğimi düşündüm. Yanılmışım" dedi.

Kadın daha sonra sosyal medyadan, ona tavuk nugget yediren grubun bu kaba şımarıklığı kameraya da aldığını öğrendi.

Mağdur olduğu iddia edilen kadın, “Ertesi gün kız kardeşim bana arkadaşlarımın Snapchat hikayelerine bakmamı söyleyen bir mesaj attığında gerçeği öğrendim.

Hikayede, nugget paketi ve sonrasında onların bana nugget verdiğini gösteren sahneler (vegan olup olmadığını sorduğum kısım da dahil olmak üzere) vardı" diye yazdı.

 

 

Kadının ifadelerine göre başka bir videoda da arkadaşlarının onunla alay ettiği ve gerçek et yediğini öğrendiğinde vereceği tepkiyi canlandırdığı görülüyor:

Sahte ağlamalar ve 'TAVUKLAR!!!' diye bağırmak gibi şeyler.

Ancak kendisine eziyet eden kişilerin bu kahkahalarının aniden sonlanabileceğini söyleyen kadın, "Aşağılık olan ben miyim?" adlı Reddit grubunda “Videonun ekran kaydını aldım ve gıdada onaysız değişiklik yapma gerekçesiyle polise verdim. Şimdi (eski) arkadaşlarımdan üçü yasal işlem görüyor" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu Reddit grubu, kullanıcıların fikir ayrılıklarına dair hikayeler paylaşmasını ve okurların yüksek ahlaki zeminin nerede olduğuna dair görüşlerini belirtebilmesini sağlıyor.

Kadın eski arkadaşlarının perspektifine dair "Hepsi 'zararsız' bir şakaya aşırı tepki gösterdiğimi düşünüyor. Benim bakış açıma göreyse sarhoşluğumdan yararlandılar, yemeğimde izinsiz değişiklikler yaptılar ve beni herkese karşı küçük düşürdüler" dedi.

Pek çok okur ismini vermeyen kadının görüşünü desteklerken bazıları da bir vegana tavuk nugget yedirmenin ABD yasalarının "gıdada onaysız değişiklik" diye tanımladığı kapsamda değerlendirilemeyeceğini belirtti.

Cornell Üniversitesi'nin yayımladığı ve gıdalardaki onaysız değişikliklere dair yasal zemini inceleyen bir yazıda, bu yasa kapsamındaki bir suçun yalnızca gıdada yapılan onaysız değişiklikler nedeniyle bir kişinin hayatının tehlikeye girdiği veya değişikliğin işletmeler üzerinde ticari etkileri bulunduğu durumda oluşabileceğini söylüyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU