MSB: Akçakale'de masum sivilleri katleden teröristler imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı: Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtaları ile imha edildi

Fotoğraf: Twitter / @tcsavunma

Milli Savunma Bakanlığı Akçakale'de biri 9 aylık bebek 2 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Twitter'dan yaptığı açıklamada "Akçakale’de masum sivilleri katleden PKK/PYD-YPG’li teröristler ve mevzileri tespit edilerek ateş destek vasıtaları ile imha edildi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, bundan sonra da kalmayacak! Milletimizin başı sağ olsun..." dedi.

Bakanlık, "Terör örgütü PKK/PYD-YPG bugün kabul edilemez bir insanlık suçu daha işledi. Eli kanlı terör örgütü Akçakale’ye attığı havan mermisiyle biri bebek olmak üzere 2 masum sivili şehit etti. Bebek katili PKK eşittir Bebek Katili PYD/YPG!" tweetine yer verdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), YPG'lilerin halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek Türkiye'deki sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırdığını ve masum sivil vatandaşların yaralandığı ileri sürdü.

EGhEzThWwAAjX-n.jpg
Fotoğraf: Twitter / @tcsavunma

Bakanlığın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, roket ve havan saldırılarında vurulan binaların fotoğrafları da kullanıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

Fırat'ın doğusunu terör koridoru haline getirmeye çalışan PKK/PYD-YPG'li teröristler, halkın kullandığı bina, okul ve hastanelere gizlenerek ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırı yapıyor. Hiçbir insani değere sahip olmayan eli kanlı PKK/PYD-YPG'li teröristlerin ülkemizdeki sivil yerleşim yerlerine yaptığı havan/roket saldırılarında masum sivil vatandaşlarımız yaralandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU