43 kadın, Trump'ı “uygunsuz davranış ve cinsel istismarla” suçluyor

Yeni çıkan bir kitap, bugüne dek hakkındaki suçlamaların hepsini yalanlayan Trump’ı zor durumda bırakabilir

Yıllar önce Donald Trump tarafından tacize uğradığı savunan kadınların sayısı gün geçtikçe artıyor (AFP)

Gazeteciler Barry Levine ve Monique El-Faizy’nin kaleme aldığı “All the President’s Women: Donald Trump and the Making of a Predator” adlı kitap, 43 kadının ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki iddialarına yer veriyor.

Yıllardır cinsel istismar suçlamalarına hedef olan Trump, hakkındaki ithamların hepsini yalanlamıştı. Ancak Esquire dergisinde alıntı yapılan kitapta Trump hakkında 26'sı “istenmeyen cinsel temas” olmak üzere 43 uygunsuz davranış suçlaması yer alıyor.

Kitabın yazarları Levine ve El-Faizy, çalışmaları sırasında 100’den fazla kadınla röportaj yaptıklarını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ı "cinsel istismar" ya da "uygunsuz davranışla" suçlayan 43 kadından biri olan Karen Johnson, 2000’lerin başlarında bir yılbaşı partisinde rızası olmadan Trump’ın fiziksel temasına maruz kaldığını anlattı.

Parti sırasında Trump’ı tüm gece görmediğini kaydeden Johnson, olayın banyoya gitmek için yürüdüğü sırada yaşandığını ve Trump’ın örtünün arkasına saklanarak elle tacizde bulunduğunu savundu.

Johnson, “Yüksek topuklu ayakkabı giymiştim. Ona tepeden baktığımı hala hatırlıyorum. Güçlüydü ve beni öptü. Çok korktum. Bu konuda bir şey söylemedim” diye ekledi.

İddialara göre Trump, eşi Melania Trump’ın üst katta bulunduğu sıra misafirlere hoşça kal derken Johnson’ı da yanında tuttu.

Trump’ın bu hadiseyi takip eden günlerde Johnson’ı aradığı ve ölmek üzere olan eşine bakan kadına birlikte seyahate çıkmayı teklif ettiği ileri sürüldü.

Johnson’ın tanıklığına göre Trump, “Bu konuda endişe etme, o (eşin) bir yere gittiğini hiçbir zaman bilmeyecek” dedi.

 

 

Yeni çıkan kitap öncesi en az 24 kadın, Trump’ın kendilerine karşı cinsel istismarda bulunduğu iddiasını gündeme getirmişti.

En son yaşanan olaysa, yazar E. Jean Carroll’ın 1990’larda bir mağazada soyunma odasında Trump’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürmüş, Trump da kadın yazarın “hikayeler uydurarak yeni kitabını sattırmaya çalıştığını” iddia etmişti.

Öte yandan kitabın yazarları, Trump’ın şu an eşi olan Melania’yla tanıştığı sırada sayısız kadınla flört ettiğini de öne sürdü.

 

DAHA FAZLA HABER OKU