CHP: ABD Başkanı bizlerin bilmediğini biliyor, TBMM neden bilgilendirilmedi?

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, "Tezkere oradaki askeri, barışı korumak içindir. Senin fetih duygularını tatmin etmek, senin iç siyasi çıkarlarını korumak için değildir" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Özkoç, partisinin genel merkezinde yaptığı toplantıda, Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Özkoç, muhalefet partilerinin ve MHP'nin harekatla ilgili aranmasına değinerek, "Kendisinin fetih dediği bir harekatı başlattıktan sonra genel başkanları aradı. Birer ikişer dakikalık 'giriyoruz' diye bilgi verdi" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Böyle bir ciddiyetsizlik görülmemiştir"

Cumhurbaşkanı'nın AK Parti İl Başkanlarını toplantıyla bilgilendirdiğini söyleyen Özkoç, "TBMM neden harekâtın bilgilendirilmenin dışında tutuldu? Böyle bir ciddiyetsizlik görülmemiştir" diye konuştu.

"ABD Başkanı bizlerin bilmediğini biliyor"

Özkoç, şunları da söyledi:

Trump Türkiye'ye hakaretler ediyor, emirler yağdırıyor. Benim bilgim dahilinde diyor, nereye kadar gideceğini biliyorum diyor. ABD Başkanı bizlerin bilmediğini biliyor. 

"Tezkere oradaki askeri, barışı korumak içindir"

CHP'nin tezkereye evet oyu vermesiyle ilgili de açıklama yapan Özkoç, "Biz elbette tezkereye evet dedik. O bölgedeki Mehmetçik vatan görevi yapıyor. Şimdi tam da Mehmetçik oradayken, diğer örgütler askerimize saldırırken tezkere geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri oradaysa biz saldırılara karşı tezkereye evet deriz. Bu tezkere oradaki askeri, barışı korumak içindir. Yoksa senin fetih duygularını tatmin etmek, senin iç siyasi çıkarlarını korumak için değildir" dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU