Valiliklerden Barış Pınarı Harekatı yasaklamaları

Kocaeli, Van ve Şanlıurfa valilikleri tarafından harekatın başlamasının ardından bazı yasaklar konuldu

Fotoğraf: AA

Kocaeli Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Fırat’ın doğusunda Barış Pınarı Harekatı'na karşı gerçekleştirilebilecek her türlü eylemi yasakladığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’na yönelik protesto amaçlı sivil toplum kuruluşları, şahıs, gruplar tarafından eylem/etkinliklerin düzenlenebileceği ve bu sebeple karşıt grupların karşı karşıya gelmesi neticesinde müessif olayların yaşanabileceği değerlendirilmektedir” denildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin bozulacağına yönelik ciddi duyumların alındığı” ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan ‘Barış Pınarı Harekatı’nı protesto etmek amacıyla ilimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişleri yasaklanmıştır.

Kocaeli’ndeki yasak 15 gün sürecek.

Van'da da 15 gün yasak

Van Valiliği de kentte düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma ve benzeri her türlü eylem ve etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Şanlıurfa'da sınır hattında röportaj yapan ve görüntü alanlara işlem başlatılacak

Şanlıurfa Valiliği de bazı basın temsilcilerinin Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlerde görüntü aldığı veya yayın kaydı yaptığının tespit edildiğini belirterek, bu tür girişimlerin engelleneceğini ve işlem başlatılacağını duyurdu.

Valiliğin açıklamasında özetle şöyle denildi:

Kamu ve özel yayın kuruluşuna mensup bazı basın temsilcilerinin Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen yerlere girdiği, görüntü aldığı veya yayın kaydı yaptığı güvenlik birimlerince tespit edilmiştir. Bundan böyle idare tarafından belirlenen kurallara aykırılık teşkil eden bu tür girişimlerin engelleneceği ve ilgililer hakkında gerekli adli ve idari süreçlerin tereddütsüz bir şekilde işletileceği bilinmelidir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU