Emniyet'ten 'harekat' operasyonu: 78 kişi hakkında işlem başlatıldı

78 kişinin kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik ettiği öne sürüldü

Fotoğraf: AA

Emniyet Genel Müdürlüğünce, Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin sosyal medyada kara propaganda yaptığı iddia edilen 78 kişiyle ilgili yasal işlem başlatıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Bazı sosyal medya platformları ve muhtelif internet siteleri üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda Barış Pınarı Harekatı üzerinden halkı kin ve nefrete tahrik eden paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir.

Söz konusu paylaşımlara ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur;

09.10.2019 tarihi itibari ile başlamış bulunan Barış Pınarı Harekatı üzerinden ülkemiz aleyhinde kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik eden, güvenlik güçlerimizin itibarını zedelemek maksadıyla kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yaptığı görülen 78 şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Başsavcılıktan açıklama

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konu hakkında şu açıklamayı yaptı:

Sosyal barışı, iç huzurunu, Türkiye'nin birlik ve güvenliğine hizmet eder mahiyette, her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, operasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte kişi ya da kişiler tarafından suç oluşturan eylemlere yönelik Türk Ceza Kanunu (TCK), Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, inceleme ve tespitler yapılmakta olup, yasal gereğine tevessül edilmektedir.

Gazeteci Demir serbest

BirGün gazetesinin internet sorumlusu Hakan Demir, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla sabaha karşı evi basılarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Demir’in, Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tutuldu. Demir, savcılık sorgusunun ardından yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Demir, gazetenin sosyal medya hesabında yaptığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili paylaşımıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

BirGün gazetesi yayın kurulu üyesi İbrahim Varlı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada gözaltı gerekçesinin dün başlatılan Barış Pınarı operasyonuyla ilgili ajanslardan alınıp siteye girilen bir haber olduğunu söyledi.

Diken'e de gözaltı

Demir'in ardından diken.com.tr internet sitesinin sorumlu yazı işleri müdürü Fatih Gökhan Diler'in de başsavcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU