Erdoğan: ABD askeri ve güvenlik bürokrasisi Trump'ın talimatlarını yerine getirmiyor

Sırbistan dönüşü uçakta ziyaretini değerlendiren Erdoğan: Kürtlerle sorunumuz yok, sorunumuz terörle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün resmi temaslarda bulunduğu ve açılış törenlerine katıldığı Sırbistan ziyareti dönüşü, 'Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasından önce uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarına ilişkin konuşan Erdoğan, "ABD askeri ve güvenlik bürokrasisi başkanlarının talimatlarını yerine getirmiyor. Siyasiler ve medya Trump üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor. O da bu baskıları hafifletmek için mecburen tweet üzerinden bazı mesajlarını veriyor" dedi. Harekâtın başlamasının ardından uluslararası kamuoyundan gelen tepkileri de değerlendiren Erdoğan, "AB geneli itibarıyla şu anda olumlu. Hatta olumlu olmanın ötesinde, mesela İngiltere yardımcı olabiliriz diyor. Fransa'dan da benzer şeyler geliyor" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmelerin Rusya üzerinden sürdüğünü belirtirken şöyle konuştu:

Dün Sayın Putin'le bir telefon görüşmem de oldu. 5 celsede bir adım attık. Soçi'de birinci hamleyi yaptık, sonra Ankara, Tahran, tekrar Soçi, tekrar Ankara… Tekrar Tahran olacak. Bütün bunları yaparken bir şeyi tahkim ediyoruz. O da Astana süreci. Başta İdlip olmak üzere bölgeye yönelik atmamız gereken adımları konuşuyoruz. Suriye'nin hak ve menfaatleri için, Suriye halkı için adımlar atıyoruz. Atılan adımların hepsi buna yöneliktir. Suriye halkının bizim karşımızda olması söz konusu değil. Suriye'de aşiretler bir an önce gelmemizi istiyor, aşiretlerin çok ciddi desteği var.

Erdoğan, Kürtlerle herhangi bir sorunları olmadığını dile getirirken "Sorunumuz terörle" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU