YPG tarafından Ceylanpınar'a iki roket atıldı; sınır hattındaki evler boşaltıldı

Rasulayn'dan atılan havan mermilerinden birinin Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçe merkezinde bir eve isabet etmesinin ardından sınır hattındaki evler boşaltıldı

Rasulayn'dan atılan havan mermilerinden birinin Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçe merkezinde bir eve isabet etti / Fotoğraf: Abdurrahim Aydın - Independent Türkçe

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden attığı havan ve roketler Rasulayn ilçe merkezine düştü. 

Atılan dört havandan üçü Rasulayn merkezine düşerken biri Ceylanpınar sınırında olan eski makarna fabrikasına isabet etti.

Roket ve havanların düştüğü yerden dumanlar yükseldi.

TSK tarafından Rasulayn’a yapılan roket saldırısında, bir sivilin yaşamını yitirdiği, 2 sivilin ise ağır yaralandığı iddia edildi.

Rasulayn’daki kayanaklarımızın aktardığı bir diğer bilgiye göre, çatışmaların Rasulayn’ın doğusunda bulunan Rasulayn ve Tel Abyad arasındaki Tel Halef bölgesinde TSK’nin opüs ve havan saldırıları ile sürüyor.
 

makarna.jpeg
Havan topunun isabet ettiği eski makarna fabrikasından dumanlar yükseldi / Fotoğraf: Abdurrahim Aydın - Independent Türkçe


Sınır hattındaki evler boşaltıldı

YPG tarafından Ceylanpınar’ın Seydo Atilla mahallesine saat 19:00 sularında iki roket atıldı.

Roket saldırısı sonucu iki evde hasar oluşurken, ölü ve yaralı olmadığı öğrenildi.
 

ceylanpınar 1 (2).JPG
Fotoğraf: Abdurrahim Aydın - Independent Türkçe


Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine Rasulayn'dan YPG tarafından atılan 2 havan roketinin ardından, ilçede sınır hattında bulunan Mehmet Akif Ersoy ve Mevlana mahallesindeki evler boşaltıldı. 

Bu bölge Valilik tarafından “Güvenlik Bölgesi” ilan edildi.
 

ceylanpınar 1 (4).JPG
Fotoğraf: Abdurrahim Aydın - Independent Türkçe


Boşaltılan evlerde oturan vatandaşlara 140 kilometre uzaklıktaki Şanlıurfa Kapalı Spor Salonu tahsis edildiği, fakat vatandaşların gitmediği öğrenildi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından konu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. 

Açıklamada alınan kararın, “Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için alındığı” ifade edildi.

Kararda ayrıca, “Olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince; Hudut hattında belirlenen bölgelerin 08 Ekim 2019 tarihi itibari ile Şanlıurfa Valiliğince Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesi kararının verildiği” yazıldı.

Evleri boşaltılan yurttaşlar ise alınan karara tepkili.

Nedeni ise; kendilerine hiçbir yerin tahsis edilmediği, tahsis edilen yerin ise 140 kilometrede uzaklıkta olan bir spor salonu olması. 
 

ceylanpınar 1 (3).JPG
Fotoğraf: Abdurrahim Aydın - Independent Türkçe


Havan saldırılarından dolayı Ceylanpınar’da tedirginlik hakim

Ceylanpınar’a yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan bölgeden gelen sesler Ceylanpınar’dan duyuluyor.  

Ceylanpınar merkezde ise yurttaşlar evlerine çekilmiş, parklar ve sokaklar boşalmış durumda. 

TSK’nın ilçeden başlattığı hava saldırılarından hemen sonra belediye hoparlörlerinden sık sık yapılan anonslarda, vatandaşların evlerinden çıkmaması yönünde anonslar yapılırken, mehter marşları çalınıyor.

Harekatın ardından telefon ve internet bağlantısının servis dışı olduğu ilçede, okulların Kaymakamlık tarafından tatil edildiği öğrenildi. 

Ceylanpınar'daki sivillerin bölgeyi terk ederek yakın akrabalarına gittiği belirtildi.

Askeri araçların devriye attığı sınır tarafında olağanüstü önlemler var. Bölgede tam donanımlı ambulanslar bekletiliyor.

2013'te Nusra Cephesi ile YPG güçleri arasında yaşanan çatışma sırasında seken mermi ve şarapnel parçaları nedeniyle Ceylanpınar'da 5 kişi yaşamını yitirmişti. 

 

Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU