Harekât sonrası Borsa'da yüzde 2'nin üzerinde kayıp

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından Türk Lirası ve BIST 100 endeksi değer kaybetti

Fotoğraf: Reuters

Suriye'nin kuzeydoğusuna gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulmasının ardından döviz kurunda ve Borsa'da işlem gören varlıklarda da hareketlilik başladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Güne 5,83 seviyesinde başlayan Dolar/TL, 5,87 seviyesine kadar çıktı.  

Üçüncü işlem gününe 6,39 seviyesinde başlayan Euro/TL kuru ise 6,45 liradan işlem görüyor. 

Borsa İstanbul'da gün içerisinde en yüksek 102 bin 603 seviyesini gören BIST 100 endeksi, yüzde 2,17 değer kaybetti. Endeks, günü 99 bin 648 puandan kapattı. Bir önceki günün kapanış değeri 101 bin 859'du. 

Bankacılık endeksi yüzde 3,07, holding endeksi yüzde 2,54 değer kaybetti. 

TEB Yatırım Araştırma Müdürü İbrahim Usul, Bloomberg HT ‘ye yaptığı açıklamada jeopolitik riskler ve ABD-Çin arası ticaret savaşı gerginliği nedeniyle hafta başından bu yana Borsa’da satış baskısının olduğunu söyledi. 

“Haftanın geri kalanında dengelenmeyi beklemek lazım” diyen Usul, kritik eşiklerden birini, 200 günlük ortalamanın değeri 97 bin 300 olarak açıkladı. 

Usul, “Düzeltme süreci bittikten sonra yeni bir yukarı eğilimin başlayacağını öngörüyoruz” diye konuştu. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den yapılan açıklamada Suriye'ye yönelik operasyonun Türkiye için ekonomik riskleri olduğu söylendi. 


Independent Türkçe 

 

DAHA FAZLA HABER OKU