İki ayrı yakalama kararı nedeniyle ifade veren Ferhat Tunç serbest bırakıldı

Almanya'dan dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınan Tunç haberi sosyal medya hesabından duyurdu

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Ferhat Tunç Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Fotoğraf: AA

Sanatçı Ferhat Tunç, Almanya'dan dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Tunç gözaltına alındığını sosyal medya hesabından gece saat 23.25'te duyurdu. Sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Tunç, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Tunç hakkında, Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği'nce "silahlı terör örgütüne üye olmak", Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce de "terör örgütü propagandası yapmak" iddialarıyla yakalama kararı bulunduğu tespit edildi. 

Tunç, İstanbul Emniyeti Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. 

Serbest bırakılan Tunç açıklamasında, "İki ayrı soruşturma kapsamında hakkımda yakalama kararı çıkartıldı. Şimdilik serbestim. Yarın tutuklayabilirler. Hakkımda açılmış bir çok dava var." dedi, şunları  söyledi:

"Diyarbakır Sur'da yapılan binalara ilişkin açıklamalarımdan kaynaklı soruşturma açılmış. Sur'da kadim bir tarih rant uğruna yok edildi. Söylediklerimin arkasındayım.

Bedeli ne olursa olsun bu ülkede sanat yaptık, türkülerimizi barış, kardeşlik için söyledik. Cezaevinde de olsa bu ülkede yaşayacağım, ülkeyi terk etmeyeceğim."

Ferhat Tunç, adliye çıkışında basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"Dün akşam yurda dönüşümde 'Hakkınızda yakalama kararı var, dolayısıyla sizi tutuyoruz.' dediler. Açıkçası hakkımda bir çok açılmış dava ve soruşturmalar var. Hakkımdaki davalardan biri 2 yıla yakın aldığım hapis cezası.

Şu anda İstinaf Mahkemesi’nde, ben o kararı bekliyordum. Tam o kararı beklerken bu hafta içinde yakalama kararını biraz sürpriz şekilde karşıladım.

Sürgünde yaşamak, sürgünde aklanıp paklanmak istemiyorum. Bu ülkeyi seviyorum."

DAHA FAZLA HABER OKU