TCMB Başkanı: Rezervler artışta, para politikasındaki temkinli duruş sürmeli

Türkiye Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Murat Uysal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunu bilgilendirmek amacıyla bir sunum gerçekleştirdi

Fotoğraf: AA

Türkiye Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Murat Uysal 1211 sayılı TCMB Kanunu 42.maddesi kapsamında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunu bilgilendirmek amacıyla bir sunum gerçekleştirdi.

Merkez Bankası Başkanı Uysal, son dönemde açıklanan verilerin iktisadi faaliyetteki ılımlı toparlanma eğiliminin devam ettiğini gösterdiğini belirtti. 
 

2.jpg
Görsel: TCMB


Uysal, büyüme kompozisyonunun dış dengeyi olumlu etkilediğini, cari işlemler dengesindeki iyileşme eğiliminin ise sürmesinin beklendiğini vurguladı, net ihracatın dönemlik büyümeye katkı sağladığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sunumda, TL’deki istikrarlı seyrin yanı sıra enflasyon beklentilerindeki iyileşme ve ılımlı iç talep koşullarının çekirdek enflasyon göstergelerindeki düşüşte belirleyici olduğu ifade edildi.

Başkan Uysal sunumunun sonunda, enflasyondaki düşüşün hedeflenen patika ile uyumlu şekilde gerçekleşmesi için para politikasındaki temkinli duruşun sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek Merkez Bankasının fiyat istikrarı ve finansal istikrar amaçları doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğini belirtti.

 

Sunumun tamamına ulaşmak için tıklayın...

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU