“Marvel filmleri sinema değil” eleştirisine Iron Man’den yanıt geldi

Iron Man’i canlandıran oyuncu, ünlü yönetmenin eleştiride bulunmaya hakkı olduğunu söyledi

Robert Downey Jr., Martin Scorsese’nin Avengers filmlerine yönelik tartışma yaratan eleştirileriyle ilgili görüş bildiren son Marvel yıldızı oldu.

Empire dergisine yaptığı açıklamada Marvel filmleriyle ilişki kurmayı denediğini ama başaramadığını söyleyen Scorsese’nin, filmlerin “sinema olmadığı” yönündeki ifadesi şaşkınlık yaratmıştı.

Iron Man’i canlandıran Downey Jr., The Howard Stern Show’da ünlü yönetmenin görüşünü “takdir ettiğini” ve kendisinin de Marvel Sinematik Evreni’ni “bu noktada çok büyük çok başlı bir dev olarak” gördüğünü belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scorsese için “Görüşünü takdir ediyorum, çünkü her şeyde olduğu gibi, ortayı bulup devam edebilmek için tüm bakış açılarına ihtiyacımız var” diyen Downey Jr., Scorsese’nin iddiasına kişisel olarak gücenmese de Marvel filmlerinin sinema olmadığı görüşünün “anlam ifade etmediğini” düşündüğünü söyledi.

Downey Jr., espri yaparak, “Bu Howard Stern’ün radyo programı olmadığı söylemek gibi bir şey” dedi.

Downey Jr., Scorsese’nin yorumunun kıskançlıktan kaynaklandığı iddiasını şu sözlerle reddetti:

Tabii ki hayır, Martin Scorsese’den bahsediyoruz. Bu arada, bu janr filmlerinin sinema formunu bayağlaştırmasıyla ilgili – ve bunun ‘sorun’ olduğunu söyleyeceksek, sorunun parçası olmaktan mutluyum – söylenecek çok şey var. Paldır küldür gelip açıkça rekabeti dümdüz etmek olağanüstü bir şey.

Downey Jr.’ın tepkisi nüans itibarıyla Scorsese filmlerini beğenmeyenlerin de olduğuna işaret eden çalışma arkadaşı Samuel L. Jackson’ınkine benziyor.

Variety dergisine “Yani, biz seviyor olabiliriz ama bu herkes için geçerli değil,” diye konuşan L. Jackson, şöyle devam etmişti:

Kendileriyle alakalı böyle filmler yapmaması gerektiğini düşünen çok sayıda İtalyan asıllı Amerikalı var. Bu konularda herkesin bir görüşü olacak elbette, bu da normal bir şey. Bunun kimseyi film yapmaktan alıkoyacağı yok.

Öte yandan Guardians of the Galaxy’nin yönetmeni James Gunn, Scorsese’nin yorumlarından “üzüntü duyduğunu” belirtmişti. Karen Gillian, filmlerin Gunn’ın kişiselliğini de taşıdığı, bu minvalde sinematik olduğunu söylemişti.

Avengers’ın yönetmeni Joss Whedon, Hulk karakterine göndermeyle şöyle bir tweet attı:

Marty’e saygım sonsuz ve görüşüne katılmıyorum ama… ‘Her zaman öfkeli’ olmamın elbet bir nedeni var.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU