Barzani: Sayın Trump, Kürtlerin kanı, para ve silahlardan çok daha değerlidir

Irak Kürdistan Bölgesi’nin eski Başkanı Mesut Barzani, "Sayın Başkan Trump" diye başladığı Twitter paylaşımında "Kürtlerin kanı, para ve silahlardan çok daha değerlidir" ifadelerini kullandı

Mesut Barzani'nin Irak Kürdistan Bölgesi Başkanlığı görevi Mayıs 2019'da sona ermişti/ Fotoğraf: Reuters

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna gerçekleştireceği “Barış Pınarı” operasyonu sonrası dün bir açıklama yapan Irak Kürdistan Bölgesi’nin (IKB) eski Başkanı Mesut Barzani’den bugün de ABD Başkanı Donald Trump’a seslendiği yeni bir açıklama geldi. 


“Sayın Başkan Trump, lütfen biliniz ki Kürdistan halkı her zaman meşru haklarının peşinden gitmiştir” diye başladığı Twitter paylaşımında Peşmerge’nin IŞİD’i mağlup ettiğini ve teröre karşı koalisyonun önemli bir parçası olduğunu söyledi. 

Barzani, “Kürtlerin kanı para ve silahlardan çok daha değerlidir” dedi. 

Pazartesi günü, Irak’a resmi ziyaret düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen Barzani dün yaptığı açıklamada “Rojava halkının başka felaketlere maruz kalmamasını sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” demişti. 

Lavrov ile yapılan ikili görüşmede Suriye’deki Kürtlerin haklarının güvence altına alınmasında Rusya’nın bir rol oynaması gerektiğine vurgu yapılmıştı.


Independent Türkçe 
 

DAHA FAZLA HABER OKU