Eski eşi Emine Bulut’u öldüren Fedai Varan ilk kez hakim karşısına çıktı

Eski eşi Emine Bulut'u 10 yaşındaki kızının gözü önünde boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın yargılanmasına başlandı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Fedai Varan için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor

Fotoğraf: AA

Kırıkkale'de 10 yaşındaki kızının gözü önünde eski eşi Emine Bulut’u boğazından bıçaklayarak öldüren Fedai Varan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün gerçekleşti. 

Fedai Varan'ın "susma hakkını" kullandığı, Bulut'un yakınlarının isyanının ardından arbedenin çıktığı davada mahkeme heyeti, savcıdan esas hakkında mütalaa istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fedai Varan’ın ceza indirimi almamasını isteyen Savcı,  “Canavarca hisle tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Sanık müdafiinin mütalaaya yönelik savunma hazırlayabilmesi için davanın 21 Ekim’e ertelenmesine karar verildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, hakkında "canavarca hisle tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Fedai Varan (43) ile Emine Bulut'un kızı, ailesi ve çok sayıda avukatı katıldı.

Sivil toplum kuruluşlarının ve basının büyük ilgi gösterdiği duruşma için, Kırıkkale Adliyesi’nde geniş güvenlik önlemi alındı.

Sanık avukatı: Kolluk kuvvetleri Emine Bulut’u koruyamadı, ihmal araştırılmalı

Sanık Fedai Varan'ın avukatı Ersoy Aytaç, cinayetten 2 saat önce Emine Bulut'un kızı ile birlikte karakola sığındığını belirtti.

Avukat Aytaç, bütün kadınların acısını paylaştıklarını ifade ederek şöyle dedi:

Biz katılma taleplerinin her şeyden önce karara bağlanmasını istiyoruz. Dosya kadın cinayeti değil, kasten adam öldürmek olarak geçiyor. Katılma talebinde bulunan örgütler bu davaya kadın cinayeti davası demekte, iddia makamı kasten adam öldürme demekte. Bu yargılamanın başında ilk çözmemiz gereken bir durum. Bize göre yargılama yapılan suç kadın cinayeti dosyasıdır. Boşanmış olsalar da aile içi şiddet dosyasıdır. Başka bir ifade ile erkek şiddeti dosyasıdır. Huzurdaki sanık eski eşini, çocuğunun gözünün önünde öldürmüş biri. Sanığa en ağır ceza çözüm olmayacaktır. Emine Bulut, ölmeden 2 saat önce kızı ile birlikte yarım saat kadar karakola sığınmıştır ama kolluk kuvvetleri onu koruyamadı. Güvenlik görevlilerinin ihmali olup olmadığı araştırılmalıdır. Çocuğu dinlemeden önce psikologla sorularınızı istişare etmek istiyoruz. Emine Bulut’un mahrem bilgileri var. Hayatta olmasa bile mahremiyeti gözetilmelidir. Ayrıca cinayet görüntülerini izlemeden savunamam. Bu görüntüler bizimle paylaşıldıktan sonra sorguya geçilmesini talep ediyorum. Dosyadaki dijital kayıtlar tarafımıza verilmedi. Savunma için süre istiyoruz.

Sanık, sustu

Sanık Fedai Varan ise susma hakkını kullanmak istediğini söyleyerek savunma yapmadı. Mahkeme Başkanının iddianameyi okuması ardından yine susma hakkını kullanmak isteyen sanık, 19 Ağustos’ta konuyla ilgili ifade verdiğini belirtti. Bunun üzerine Fedai Varan’ın bu ifadesi okundu. İfadede Fedai Varan'ın, Emine Bulut'u öldürdükten sonra babası Ahmet Bulut'u aradığı ve "Çocuğumu aldınız, ben de sizden kızınızı aldım" dediği belirtildi.

Emine Bulut’un kardeşi: Ablamı sürekli tehdit etmiş

Tanık olarak dinlenen Emine Bulut'un kardeşi Bekir Bulut, ifadesinin devamında ablasının sanıktan evlilikleri boyunca şiddet gördüğünü söylerken şu ifadeleri kullandı:

Ablam hamileyken ayrıldı kocasından. Ablam doğum yaptığında yanında yoktu. Hastanede 6 ay boyunca tedavi gördü, yine yanında yoktu. Çocuk bu yaşına geldikten sonra babalık damarları kabarmaya başladı. Çocuğu gösterme konusunda sadece ben karşı geliyordum. Beni cezaevine attırdılar, benim orada olmam gerekiyordu. Ablam hamileyken ablamı dövüp, kışın ortasında balkona koymuştu. Saklanıyordu, dışarı çıktı, ben de onu dövdüm. Görüşmelerini istemiyordum ve yine aile büyükleri bir araya geldi, barıştırdılar. Ablamı sürekli tehdit etmiş 'seni öldürürüm' diye. Ablam söylememiş bize. O avukata söyleyin, ben cezaevinde en az 50 kere o görüntüyü izledim. O da izleseymiş.

Diğer kardeş: Elimden geldiği kadar çocuğuyla görüşmelerini istiyordum

Cezaevinden SEGBİS ile duruşmada tanıklık yapan Emine Bulut'un diğer kardeşi Mikail Bulut da "Sanık sürekli kumar oynuyordu, alkol alıyordu. Ablamı hamileyken kışın ortasında dövüp, balkona atmıştı. Ablam bu olaydan sonra bize geldi. Doğumdan sonra yine barıştılar, yine ayrıldılar. Sanık bizim evimize yakın yerde gelip, çocuğu teslim etti. Ben gidip sanıktan teslim aldım B.'yi. Elimden geldiği kadar çocuğuyla görüşmelerini istiyordum. Çocuğu yanına götürdüm gösterdim; ama onun bu yaptığı ona yakıştı. 10 yaşındaki küçücük kıza bir kez sesimizi yükseltmedik. O kız, dedesine 'baba' diyordu. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

Baba Bulut: “Babasız büyümesin” diye barışmalarını istedik

Emine Bulut'un babası Ahmet Bulut ise torunu için kızının barışmasını istediğini anlatarak, "Torunum 'babasız büyümesin' diye barışmalarını istedik. Evine gidiyordum, elektrik parasına kadar ben yatırdım. Çocuğuna bir litre süt almış mı? 9 sene boyunca hiç bilmedi kızını. 2017 yılında ikinci kez evlendi kızım. Rahat vermedi kızıma, rahatsız etti. Çocuk görüşmek istemiyordu artık babasıyla. Olay günü kızımı ve torunumu bıraktım. Sonra Fedai beni aradı, 'kızını kestim, sülaleni kurutacağım' dedi. Bir baba, 10 yaşındaki kızının önünde annesini öldürdü, buna ne diyeceğiz?" dedi.

Anne Bulut: Hiç olmazsa yaralı koysaydın

Gözyaşları içinde konuşan anne Fadime Bulut da "Torunum konuşmuyordu babasıyla, konuşmak istemiyordu. 9 sene sonra nasıl diyecek 'ben senin babanım' diye. Kız 'yapma' deyince itmiş onu. Her zaman telefonlarda ağlatıyordu kızımı. Torunum, 'annemi dolmuştan indirdi, oraya ittirdi' diyor. 'Babayım' demeye utan. Torunum seni unutmayacak bundan sonra. Asılmasını istiyorum, onun anası da yaşasın benim yaşadığımı. Hiç olmazsa yaralı koysaydın. Torunum olaydan sonra bana konuştu; 'Anneanne dolmuşta kimse yoktu, 3 kişiydik'. dedi. Arkadan tutmuş çekmiş kolundan içeri sokmuş. Seyretmişler. Hiç mi el insaf yoktu? Sandalyeyi kafasına vursalardı. 'Ben ambulans çağırın, yardım edin diye bağırıyordum; ama kamera çekiyorlardı anneanne' dedi. Allah'tan korkmaz; yaralı koyaydın hiç olmazsa, ben bakardım ölene kadar kızıma. Sen nasıl uyku uyuyorsun? Benim kızım erkek gibiydi, hasta bakıcılığı yapıyordu. En ağır cezayı almasını istiyorum.

Emine Bulut’un kızı: O benim babam değil

Duruşmaya farklı bir salondan SEGBİS ile bağlanan maktul Emine Bulut'un kızı F.B.V.’nin ifade verirken gözyaşlarını tutamadı. Kız, “Annemin boğazını kesti. Ben durdurmak istedim. Ambulans geldi annemi götürdüler” derken “Annen babana hakaret etti mi” sorusuna şöyle yanıt verdi:

O kişi benim babam değil.

Görüntüler gündeme taşıdı

Kırıkkale'de 18 Ağustos'ta yaşanan olayda Emine Bulut eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının önünde bıçaklanmıştı.

Hastaneye kaldırılan Bulut hayatını kaybederken, polis tarafından yakalanan Fedai V. de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Cinayetin anının görüntüleri sosyal medyada yayınlanınca Bulut’un öldürülmesi gündeme oturmuş, kadın cinayetlerine karşı 81 ilde gösteriler düzenlemişti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU