Erdoğan'ın eski danışmanı: Baştan kendimizle oynatmayacaktık; Trump alıştı, tutamaz dilini daha

Karar yazarı Akif Beki: Trump Türkiye'yi 'kolay lokma' sandığında, olmadığımızı gösterecektik

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını da yapan Karar yazarı Akif Beki, ABD Başkanı Donald Trump'ın son dönemde Türkiye'ye yönelik söylediği sözleri kaleme aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, "Trump yapmıştı gene yapar" başlıklı yazısında ABD Başkanı'nın Ankara'ya yönelik "haddi aşan" sözlerine gerekli tepki verilmediğini söylerken şu satırları kaleme aldı:

Haliyle o da yol yaptı. Ne zaman sıkıştırılsa, tepkileri yatıştırması gerekse aynı çizmeyi aşmayı alışkanlık haline getirdi.

Sorsanız, YPG'yi satma pahasına Türkiye'yi kayırdığı algısına ince ayar çekiyor. Twitter'dan Ankara'ya parmak sallayarak Suriye'den çekilme kararını hesapta dengeliyor.

İkram var dövmekten beter...

Türkiye'yi uyarmış da, koyduğu insancıl sınırları aşarsa ekonomisini mahveder gazaba uğratırmış da, bunu daha önce yapmış yine yaparmış da, zaten Kürtlerle yüzyıllardır aralarında doğal düşmanlık varmış bitmeyen bir savaştalarmış da...

Trump, dahiyane bir eblehlikle çıkardığı krizi yönetirken, ekibi de el altından medyaya aslında Erdoğan'la konuşmasında operasyona onay vermediğini, yeşil ışık yakmadığını, tersine IŞİD esirlerinin sorumluluğunu hatırlatarak caydırıcı bir tehdit savurduğunu üfürüyorlar.

Ankara'nın 'terörle mücadele' olarak nitelediği operasyon için ABD basının Kürt düşmanlığı ve katliam imasında bulunduğunu ifade eden Beki, şöyle devam etti:

Baştan kendimizle oynatmayacaktık. 'Kolay lokma' sandığında, olmadığımızı gösterecektik.

"Erdoğan'ın Kürtlerle bir problemi var. Birlikte IŞİD'i yendiğimiz Kürtleri haritadan silecekti. Onu aradım, bunu yapamazsın dedim ve o bunu yapmadı. O yüzden bir ilişkimiz var" zırvalığını, daha o gün ağzına tıkacaktık.

Alıştı, tutamaz dilini daha.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU