Mısır, Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Suriye'ye operasyon hazırlığında olan Türkiye’ye “üçlü kınama”

Mısır'daki üçlü zirvede bir araya gelen Sisi, Miçotakis ve Anastasiadis'in imzasıyla yayınlanan ortak bildiride, "Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği operasyonun kınandığı" bildirildi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kahire'de bir araya geldi / Fotoğraf: Mısır Cumhurbaşkanlığı

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kahire’de gerçekleştirilen Üçlü İşbirliği Zirvesi’nin 7.oturumunun ardından yayınladıkları ortak bildiride, “Türkiye’nin Akdeniz ve Suriye’deki faaliyetlerinin kınandığını” duyurdu.

Bildiride, Türk sondaj gemilerinin Akdeniz’deki varlığının “bölge barışını ve istikrarını tehdit ettiği” gerekçesiyle sonlandırılması gerektiği belirtildi.

Türkiye’yi Birleşmiş Milletler ve uluslararası hukuka uymaya davet eden üç lider, TSK’nın Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirmeyi planladığı operasyonla ilgili ‘endişelerini’ dile getirdi.

Bildiride Suriye operasyonu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Üç lider, Türkiye’nin Suriye topraklarına planladığı hukuk dışı askeri operasyonla ilgili derin endişelerini dile getirdi. Suriye’nin birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunması için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti. Taraflar, Türkiye’nin Suriye’deki demografik yapıyı değiştirme çabasını ve bu ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etmesini kınadı"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU