Grup başkanlarından ABD’ye tepki, Barış Pınarı’na destek

Meclis’te söz alan 4 partinin grup başkanvekilleri Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. Başkanvekilleri Trump ve ABD’yi ise eleştirdi

Fotoğraf: AA

TBMM Genel Kurulunda, 4 partinin grup başkanvekilleri Suriye’ye gerçekleştirilmesi beklenen askeri harekat ve ABD’nin tavrı üzerine değerlendirmeler yaptı.

Trump'ın açıklamaları devlet ciddiyeti ile bağdaşmıyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, ABD Başkanı Trump'un Türkiye'yi tehdit ettiğini; devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan bu açıklamaları şiddetle kınadıklarını söyledi.

Bekleyecek zaman kalmamıştır

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise Türkiye'nin, Suriye’de kurulması planlanan korsan yapıya izin vermeyeceğini belirtti. Bülbül şöyle konuştu:

Türkiye'nin bekleyecek zamanı kalmamıştır. Devlet, bu hain oluşumları yok etmeye muktedirdir. Her türlü tehdide karşı tavizsiz tutum sergilemek, 'bu milletin evladıyım' diyen herkesin boyun borcudur. Kimse bunu macera olarak görmeye çalışmasın(…)

Fırat'ın doğusundaki terör yuvaları, silahlı kuvvetler tarafından sivil ve masumlara zarar verilmeden bertaraf edilecektir.

Trump'a hadinin bildirilmesi gerek

"ABD'nin başındaki zat uzun süredir sürdürdüğü dengesiz, nezaketsiz üslubunu, devam ettiriyor’ diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel sözlerine şöyle devam etti:

Bırakın diplomasi dilini, günlük dili, adabı, edebi terk edecek şekilde dönüp Türkiye Cumhuriyeti'ne had bildiren bir ABD Başkanı'nın haddinin bir an önce bildirilmesi gerekir. Gerekli cevabı vermek için neyi bekliyorsunuz? Parlamento burada, biz buradayız. Siz neredesiniz?

İki özür yeterli değil

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, yurt dışına asker gönderilmesiyle ilgili iki tezkerenin görüşüleceğini anımsattı. ABD Büyükelçiliğinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ilgili beğenisini kabul edilemez bulduklarını ve şiddetle kınadıklarını dile getiren Turan şöyle konuştu:

Sayın Bahçeli'nin sağlığına ilişkin bu alçakça ifadenin beğenilmesi, basit bir hata olarak değerlendirilemez. İki defa özür dilense de bunu yeterli bulmuyoruz. Dışişleri Bakanlığının ve büyükelçiliğin bu olayı ciddiyetle soruşturmasını takip ediyoruz.

Meclis'e hakarettir

TBMM Başkanvekili Levent Gök de Devlet Bahçeli ile ilgili atılan tweetin beğenilmesini Meclis’e karşı yapılmış bir hakaret olarak tanımladı. Gök, "Sayın Bahçeli, Meclisimizin üyesidir. Bu olayın siyasi literatürde yeri yoktur. Haddi aşan bir durumdur" dedi.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU