Suriyeli aşiretlerden Fırat’ın doğusuna yapılacak operasyona destek

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi Türkiye-Suriye sınırında aşiretler divanını toplayarak Türkiye’ye yapmayı planladığı operasyonla ilgili destek açıkladı

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi, 2018'de kuruldu / Fotoğraf: AA

Suriyeli aşiretlerden Fırat'ın doğusuna muhtemel operasyona destek

Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi, ABD'nin YPG’ye verdiği desteği sonlandırma çağrısında bulunarak Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda yapacağı askeri harekâta destek vereceklerini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çağrı, Suriye Aşiretler ve Kabileler Meclisi’nin Türkiye sınırındaki Azez ilçesinin toplanan aşiretler divanında yapıldı.

Toplantıya aşiret liderleri, bölgedeki yerel meclis üyeleri, yerel polisler ve askeri komutanlar katıldı.

Meclisin siyasi ofis sorumlusu Selim Abdüzaziz Müslat, toplantıda yaptığı konuşmada, "Suriye halkının davasına sahip çıkan Türkiye'nin barış ve istikrarı sağlama ve terörle mücadeledeki rolünü çok değerli ve önemli buluyoruz" dedi.

"Askeri harekatı destekliyoruz"

Müslat, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna başlatacağı muhtemel operasyona ilişkin, "Dost ve kardeş ülke Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda başlatmayı planladığı askeri harekatını canı gönülden desteklediğimizi ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

YPG’nin varlığını sürdürmesi için IŞİD’i bahane ettiğini savunan Müslat, "Hatta bu bahaneyi güçlendirmek için elindeki DEAŞ mahkumlarını salıverdiği hususlarına da dünya kamuoyunun dikkatlerini çekmek istiyoruz" diye konuştu.

Suriye’deki 150 aşiret, 2018’in son günlerinde Azez'in Siccu köyünde aşiretler divanında bir araya gelerek Aşiretler ve Kabileler Meclisini kurmuştu.


AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU