Olası depremin en kritik ilçesi Avcılar'da yedi mahallede eski binalar yıkılıp yenilenecek

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçeler arasından gösterilen Avcılar’da yedi mahallede güvenli olmayan binaların yıkılıp yenilenmesinin önünü açan imar planı değişikliği ilçe belediye meclisinde oy birliğiyle kabul gördü

Fotoğraf: Avcılar Belediyesi

Geçtiğimiz günlerde Silivri açıklarında yaşanan ve yürekleri ağızlara getiren 5.8’lik deprem ve devamında yeni deprem olabileceği yönündeki açıklamalar bir süreden beri bekletilen dönüşüm planlarını yeniden hızlandırdı.

Olası depremden etkilenmesi muhtemel ilçeler arasında gösterilen Avcılar'da güvenli olamayan binaların yenilenmesinin önünü açacak olan imar planı değişikliği Avcılar Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul gördü.

Hançerli’den “Avcılar’ı beraber inşa edeceğiz” sözü

Kararın kabul edilmesinin ardından Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli yaptığı teşekkür konuşmasında şöyle konuştu:

Depreme dayanıklı, güvenli, dirençli bir Avcılar’ı hep beraber inşa edeceğiz. Çok heyecanlıyım. Çünkü çok önemli bir karar aldık. Avcılar Belediye meclisi Avcılar’ın gerçek sorununa ilişkin çok çalışmak gerektiğini tüm bileşenleriyle beraber kabul etmiştir. Avcılar’ın gelecek sorununun çözmek için gece gündüz çalışma kararlılığı ve özverisini göstermiştir.

Binlerce bina yıkılacak

Yeni imar planı ile sahiplerinin haklarının korunarak eski ve ömrünü tamamlamış binaların yıkılıp yerine yeni binaların yapılması sağlanacak. Planın İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Meclisi’nde de onanmasının ardından yıkım çalışmalarına başlanacağı belirtiliyor. Yıkılacak bina sayısı henüz net olmamakla birlikte binleri bulabileceği de kaydediliyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU