Temelli: Suriye'ye girerek ülkemizi riske atıyorsunuz

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlatacağı harekât kararına tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, grup toplantısında Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği operasyon ile ilgili konuştu. 

Temelli, "Suriye'ye girerek daha çok sorunu büyütüyorsunuz ve eğer bir akılsızlık daha yaparsanız inanın çok daha büyük sorunlar olacak" dedi. 

Temelli, "Bu savaşın tek nedeni var; iktidarlarının ömrünü uzatmak. Uluslararası toplum nezdinde hiçbir kabul edilirliği olmayan bu savaş girişiminin, bu işgal operasyonunun durdurulmasını istiyoruz" diye konuştu.:

Toprak bütünlüğü deyip işgal operasyonları yapanlar ülkemizi riske atacaklar. Vicdansız bir iktidar var karşımızda. 101 insanın öldüğü yeren kendine oy devşirme peşinde olanlar var. Bu DAEŞ canilerini bize öfkeli çocuklar olarak dayattılar. İşgal niyetiniz yoksa eğer, ki biz sizin niyetinizi çok iyi biliyoruz, Bu hazırlıklar nedir? Biz sizin niyetinizi Afrin'den biliyoruz. İşgal niyetiniz yok; Afrin’e kaymakam atıyorsunuz, fakülte açıyorsunuz! Aynı şeyi şimdi Kuzey ve Doğu Suriye için tasarlıyorlar. Çözüm ne? Barışacağız. Kürtlerle barışacağız ve toplumsal barış için çabalayacağız. Kimsenin toprağında gözümüz yok tamam ama bu yeterli değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU