Kılıçdaroğlu: İçimiz yana yana tezkereye evet diyeceğiz

ABD Başkanı’nın Türkiye’ye yönelik tehdidini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Trump biliyor ki Türkiye Londra'daki faizcilere teslim edilmiş vaziyette” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Suriye’nin kuzeyine askeri harekât hazırlığı yaparken ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonomik yaptırım tehdidiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri, Trump’ın “Türkiye benim büyük ve benzersiz bilgeliğimle 'sınırları aşmak' olarak değerlendirdiğim bir şey yaparsa, Türkiye’nin ekonomisini imha edip tamamen yok edeceğim” sözleri için şunları söyledi:

Trump bir bağırıyor dolar fırlıyor, susuyor dolar iniyor... Bu nasıl memleket? Bunun sorumlusu kim? Bu tarihi bir soru. Bunun sorumlusu tek adam!

Eğer tek başına yönetiyorsan bütün sorunların kaynağı sensin kardeşim. 

 

"İçimiz yana yana tezkereye evet diyeceğiz"

CHP lideri Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılması tezkeresi ile ilgili de konuştu: 

Tezkere bugün Meclis'te görüşülecek. Oradaki askerlerin burnu kanamasın diye tezkereye içimiz yana yana evet diyeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Trump biliyor ki..."

“Hortumla para alıp dünyanın faizini öderler” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

 Borçla ülke yönetirler. Trump bağırıyor, ekonomini darmadağın yapacağım seni diyor. Biliyor ki Türkiye Londra'daki faizcilere teslim edilmiş vaziyette. O nedenle Trump biliyor ekonominin ne olduğunu hangi noktanın zayıf olduğunu.

İlk tepki bizden geldi, Türkiye Cumhuriyetini Devleti'ni kimse tehdit edemez dedik. AK Parti'den henüz tık yok. AK Partili kardeşlerimin bunu hafızasında tutması lazım. Bu millet sıradan bir millet değildir.

Tehdit ediliyorsan tepkini göstereceksin. Yönetemiyorsan çekileceksin.


"Gelecek hafta rapor açıklayacağım"

Konuşmasında Erdoğan’a yüklenen CHP lideri, "Bu kadar zam nasıl oluyor, bu kadar felaket nasıl geliyor milletin başına. Çünkü her şeye bir kişi karar veriyor. Sarayda oturarak herkesin huzuru yerinde sanıyor. Sarayda tabii herkes birden fazla maaş alıyor. Önümüzdeki hafta sarayın Türkiye'yi nasıl arpalık haline getirdiğinin raporunu açıklayacağım. Kimlerin bir eli yağda bir eli balda hepsini açıklayacağım. Bir hafta sabredeceksiniz. Bu ülkenin her kuruşunun doğru harcanmasını istiyoruz” dedi.

“82 milyonun nefesi kokuyor”

Hükümetin “Ekonomi şaha kalkacak, uçacak” gibi ifadeler kullandığını hatırlatan CHP lideri, şöyle devam etti:

Ekonomi şaha kalkacak uçacak diyorlardı. Evet ekonomi uçtu ama yokuş aşağı. 82 milyonun nefesi kokuyor. Açlıktan perişanlıktan. Mutfaklarda yangın var. Çiftçilere traktörün deposunun yarısı sizden yarısı bizden dediler. Yarısını aldınız mı onlardan? Söz vermişlerdi. Ne oldu bu yarılar? Çiftçi perişan, elde traktörde kalmayacak bu gidişle. Çiftçinin durumu çok iyi Kılıçdaroğlu doğru söylemiyor diyor. Çiftçiye sor durumun iyi mi kötü mü? Gidemez giderse 10 bin kişilik korumayla gidecek. Vatandaş nasıl yaklaşacak da derdini anlatacak?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU