Akşener'den Trump'a İsmet İnönü hatırlatması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Türkiye'nin ekonomisini yok ederim" sözlerine tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında Türkiye'nin Suriye operasyonu, ABD askerlerinin bölgeden çekilmesi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi hedef alan tweetleri ile ilgili konuştu.

Akşener, Trump'ın tweetlerini 'hadsizlik' olarak niteledi, buna en iyi cevabın Fırat'ın doğusuna girip terör koridorunu yarmak ile verilebileceğini söyledi.  

İYİ Parti lideri Akşener, Trump'a "Yarın yeni bir dünya kurulur ve Türkiye oradaki yerini alır" diye seslendi.

Bu açıklamayı İsmet İnönü Türkiye'nin ABD ile ilişkilerinin gerilimli olduğu yıllarda, 16 Nisan 1964'de Times dergisine verdiği röportajda yapmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump dün Twitter'da yaptığı paylaşımda “limitleri aşması durumunda daha önce yaptığım gibi Türk ekonomisini yok ederim” demişti.

Akşener'in söz konusu tweete ilişkin öne çıkan açıklaması şöyle:

Dün ülkemizin muhatap kılındığı küstahlık, yaşadığımız tüm tartışmalarımızın geride bırakılmasını gerekli kıldı. ABD Başkanı Trump'ın dün yaptığı açıklama, devlet aklıyla bağdaşmayan bir küstahlıktır.İç politikada siyasi rekabete devam edeceğiz, bir birimizi eleştireceğiz, ama dış tehditlere karşı bir tek partimiz vardır. O da al bayrak partisidir. Hiç kimse merak etmesin. Türkiye'nin devlet geleneği, dünya ülkeleriyle ilişkilerini başarıyla yönetecek güçtedir. Türkiye'nin dostları, Trump yönetimine tehditlerinin sonuçlarını anlatacaktır. Buradan büyük devlet adamı İsmet İnönü'nün sözleriyle Trump'a sesleniyorum: Yarın yeni bir dünya kurulur, Türkiye de onun içinde yer alır. Trump'ın hadsizliğini, o terör koridorunu yararak, yüzüne vurmak zorundasınız.

"Türkiye’deki mülteci sayısını 500 bine indireceğiz" 

Böyle bir istikrarlı bölgede TL en çok dolaşan para birimi olacaktır. Kuşatıcı ekonomik coğrafyasının değeri 7 trilyon dolardır. Bölge istikrara kavuşunca bu rakamın 10 trilyona çıkması mümkündür. Türkiye bu zenginliğin merkezindedir. Bu zenginliği kullanabilecek bir sistem inşa etmek mecburiyetindeyiz, edeceğiz. Teknoloji odaklı sanayi politikalarımızı, yüksek getirili şehir turlarını, güçlü bölge güçlü Türkiye stratejilerimizi ortaya koyacağız. Biz Dadaloğlu soyundanız, merkez medya onlarınsa Türkiye bizimdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU