Özkök: Umarım Türkiye kendi Peşaver’inden sağ salim çıkar

Hürriyet yazarı: ABD açıklamasının altında Türkiye’yi bekleyen çok büyük bir tuzağın bulunduğu şüphesine kapıldım

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Erdoğan-Trump görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamanın altında 'bir tuzak bulunduğunu' söyledi.

Özkök, "Bir Türk vergi mükellefi olarak söz hakkım var mı" başlıklı yazısında Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenleyeceği operasyon hakkında ABD'nin “Ben Türkiye’nin burada yapacağı operasyona ne destek veririm ne de karışırım...” açıklaması yaptığını söylerken şu ifadeleri kullandı:

Eminim Ankara’da bunu “diplomatik bir zafer” olarak okuyan epey insan vardır... Haklılar da...

Ancak böyle düşünenlere Beyaz Saray açıklamasının ikinci bölümünü de benim gibi dört kere üst üste okumalarını tavsiye ederim.

Çünkü bu açıklamanın altında Türkiye’yi bekleyen çok büyük bir tuzağın bulunduğu şüphesine kapıldım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aynı açıklamada ABD'nin "Ben bırakıyorum, artık buradaki bütün IŞİD meselesinden Türkiye sorumludur... Buradaki vatandaşınız olan IŞİD’cileri alın, ben artık Amerikan vergi mükellefinin parasını IŞİD’le mücadelede kullanmayacağım" dediğini ifade eden Özkök, şunlar söyledi:

“Sınırımız Peşaver’e dönüşecek...”

Dönüştü...

Şimdi bu Peşaver’in sorumluluğu tek başına Türkiye’nin sırtına yükleniyor. Ben de bu operasyonda elbette devletimi destekliyorum ama bir Türk vergi mükellefi olarak da şunu temenni ediyorum. Pakistan Peşaver’de boğuluyor. Umarım Türkiye kendi Peşaver’inden sağ salim çıkar.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU