Uluslararası Şam Fuarı'na katılan Körfez ülkeleri şirketlerine yaptırım kararı

Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen fuara katılan Körfez ülkelerine ABD tarafından yaptırım kararı alındı

ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı Sigal Mandelker / Fotoğraf: Reuters

All4Syria haber sitesine konuşan ABD’li üst düzey bir yetkili, ABD Hazine ve Dışişleri Bakanlıklarının, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman Sultanlığı’ndan gelen şirketler de dahil olmak üzere Körfez ülkelerinden gelerek Şam Uluslararası Fuarı'na katılan şirketlere yaptırım uygulayacağını açıkladı.

İsim listesini hazırladığını ve ABD hükümetinin fuara katılan bu şirketlere, Suriye rejimi ile veya yaptırım listesinde yer alan rejime bağlı kuruluşlarla ya da üçüncü taraflar aracılığıyla Suriye rejimi ile olan ticari ilişkilerini yakından takip ettiğini bildiren bir mektup göndereceğini belirtti.

All4Syria haberinde yer alan mektupta ise şu ifadeler yer alıyor:

Suriye rejimi ile herhangi bir ticari ilişkisinin olduğu belirlenmesi halinde şirkete, sahiplerine ve yöneticilerine Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) aracılığıyla yaptırımlar uygulanacaktır.

ABD Hazine Bakanlığı Terör ve Mali İstihbarat Müsteşarı Sigal Mandelker, yaklaşık bir ay önce Abu Dabi'yi ziyaret etmiş ve ABD yaptırımlarından etkilenmemeleri için yedi bankanın müdürü ve nakliye şirketlerinin yöneticileriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU