İntihar ettiği öne sürülen Suriyeli çocuğu dışlayıp dışlamadıkları sınıf arkadaşlarına sorulacak

Kocaeli’nde dışlandığı için intihar ettiği öne sürülen Vail Es Suud adlı Suriyeli çocukla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında Independent Türkçe’ye konuşan savcılık yetkilisi bugün Vail’in sınıf arkadaşlarının bilgisine başvurulacağını söyledi

Vail Es Suud'un babası Mustafa Es Suud, oğlunun öğretmenleriyle bir problem yaşamadığını ancak arkadaşları tarafından dışlandığını söylemişti. / Fotoğraf: Independent Türkçe 

Kocaeli'nin Kartepe ilçesine bağlı Acısu Mahallesi’nde yaşayan dokuz yaşındaki Suriyeli Vail Es Suud adlı Suriyeli çocuk, geçtiğimiz günlerde mezarlık kapısında asılı olarak ölü bulunmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İntihar olarak kayıtlara geçen olayın ardından Independent Türkçe’ye konuşan babası Mustafa Es Suud, oğlunun Suriyeli olduğu için sınıf arkadaşlarınca dışlanmaktan şikayetçi olduğunu söylemişti.

Vail’in darpa veya tacize uğrayıp uğramadığı kimyasal test ile araştırılacak

Kamuoyunda büyük ses getiren olayın ardından Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı’nca adli soruşturma, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce de idari soruşturma başlatıldı.

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız ancak adının verilmesini istemeyen bir savcılık yetkilisi soruşturmanın devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

Ölüm nedeninin intihar olduğu konusunda kanaatimiz oluşmuş durumda. Ancak yine de Vail’in olaydan önce bir darpa veya tacize uğrayıp uğramadığını tespit etmek için vücudundan aldığımız parçaları kimyasal incelemesini yapmak üzere Adli Tıp’a gönderdik.

Elindeki kemer ile asmada kullanılan kemer aynı

Vail ölmeden kısa süre önce takıldığı bir kamera kaydında elinde ip veya kemer ile yürürken görülüyordu.

Savcılık yetkilisi Vail’in elinde görülen nesnenin kemer olduğunu ve olayda kullanılan kemer ile aynı olduğunu kaydetti. Vail o kemer ile yarım asılı olarak ölü bulunmuş.
 

vailbabasıyla.jpg
Vail babası Mustafa Es Suud'un kucağında / Fotoğraf: Independent Türkçe 


Dışlanma iddiaları sınıf arkadaşlarına sorulacak

Savcılık yetkilisi Vail’in arkadaşlarınca bariz bir şekilde dışlandığına dair henüz net bir verinin olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle devam ettirdi:

Aynı okulda başka Suriyeli öğrenciler de var. Hatta Vail’in ağabeyi okulun mehteran takımında. Ancak yine de iddiaları inceliyoruz. Bu nedenle bugün bir psikolog eşliğinde sınıf arkadaşlarının Çocuk İzleme Merkezi’nde bilgilerine başvuracağız. Hepsiyle tek tek konuşarak Vail’in ne yaşayıp yaşamadığını anlamaya çalışacağız

vailköpekle.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


Dışlamışlarsa bile arkadaşlarına dava açılma ihtimali yok

Savcılılık yetkilisi dışlandığı kanıtlansa bile darp veya fiziki taciz gibi suçun olmaması halinde çocuklara dava açılmasının söz konusu olmadığını, tersi kanıtlanmadığı sürece olayın kayıtlara intihar olarak geçeceğini kaydetti.

Milli Eğitim’de iki müfettiş görevlendirdi

Bu arada Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce başlatılan idari soruşturma sürüyor.

Konuyla ilgili ulaştığımız milli eğitim yetkilisi olayın araştırılması amacıyla iki müfettişin görevlendirildiğini müfettişlerin okula giderek gerek idarenin gerek öğretmenlerin gerekse de sınıf arkadaşlarının bilgisine başvuracağını kaydetti.

Yetkili çocukların ifadesinin alınması sırasında rehber öğretmenin de kendilerine eşlik edeceğini sonuçları önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını belirtti.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU