Süper Lig'de haftanın görünümü: Aytemiz Alanyaspor liderliğini sürdürüyor

Ligin 7. haftası yapılan dört maçla tamamlandı. Aytemiz Alanyaspor, 14 puanla liderliğini sürdürdü

Süper Lig lideri Aytemiz Alanyaspor, geride kalan 7 haftada, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 7. haftası dün oynanan dört karşılaşmayla sona erdi.

Lig'de bu hafta deplasmanda Beşiktaş'a 2-0 yenilen Aytemiz Alanyaspor, 14 puan ve averajla liderliğini sürdürdü. Haftaya ligin tek yenilgisiz takımı olarak giren Aytemiz Alanyaspor'un da mağlup olmasıyla ligde namağlup takım kalmadı. 

Günün diğer önemli karşılaşmasında Trabzonspor, uzatma dakikalarında bulduğu golle Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup ederek 3. sıraya yükseldi.

7. haftanın açılış karşılaşmasında Fenerbahçe, Antalyaspor'a Ülker Stadı'nda 1-0 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler iç sahada 15 maç aradan sonra ilk kez yenildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hafta içi Paris Saint-Germain'e 1-0 mağlup olan Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı. Sarı-kırmızılı ekip, ligde oynadığı son 3 maçtan da beraberlikle ayrılarak 6 puan kaybetti.

Lige bu sezon iyi başlangıç yapan takımlardan Demir Grup Sivasspor, sahasında konuk ettiği MKE Ankaragücü'nü 3-1, İttifak Holding Konyaspor ise deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti.

Medipol Başakşehir, Fransız futbolcusu Enzo Crivelli'nin 2 gol attığı maçta Gaziantep Futbol Kulübü'nü mağlup etmeyi başardı.

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Yukatel Denizlispor, Sergen Yalçın yönetimindeki BtcTurk Yeni Malatyaspor'a 5-1 mağlup oldu.

Alınan bu sonuçların ardından Aytemiz Alanyaspor 14 puanla liderliğini sürdürdü. 12'şer puana sahip takımlardan Sivasspor 2., Trabzonspor 3., İttifak Holding Konyaspor ise 4. sırada yer aldı. Bu takımları 11'er puanlı takımlardan Fenerbahçe, Medipol Başakşehir, Antalyaspor ve Gaziantep Futbol Kulübü izledi.

Puanını 10'a yükselten Galatasaray 10., 8 puanlı Beşiktaş 12. sırada yerini aldı.

Süper Lig'de haftanın sonuçları şöyle: 

BtcTurk Yeni Malatyaspor-Yukatel Denizlispor: 5-1

Fenerbahçe-Antalyaspor: 0-1

Kasımpaşa-İttifak Holding Konyaspor: 1-4

Göztepe-İstikbal Mobilya Kayserispor: 4-0

Gençlerbirliği-Galatasaray: 0-0

Demir Grup Sivasspor-MKE Ankaragücü: 3-1

Beşiktaş-Aytemiz Alanyaspor: 2-0

Gaziantep FK-Medipol Başakşehir: 1-2

Çaykur Rizespor-Trabzonspor: 1-2

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU