Erdoğan: Belki bir kadın bakanlığı gelebilir

AK Partili vekillerden eleştiri: Aile Bakanlığı, kadın bakanlığına döndü

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadın bakanlığı kurulabileceğinin sinyalini verdi.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam kampında milletvekilleriyle istişare toplantıları gerçekleştirdi.

Basına kapalı gerçekleştirilen bu toplantıda bazı milletvekilleri kadın ve erkekler tarafların olduğu kamu davalarında "erkeklerin mağdur edildiği” iddiasını ortaya attı. Bu milletvekilleri, erkeklerin eşleri tarafından şiddet gördükleri görüşünü de dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Toplantıda başka bir milletvekilinin “Aile Bakanlığı kadın bakanlığına döndü” sözlerine Erdoğan “Ben kadınlarla ilgili yaklaşıma katılmıyorum. Aile Bakanlığının asli görevleri arasında kadın meseleleri var. Belki bakanlık sayısı artar ve bir kadın bakanlığı gelebilir” dedi.

2011'de kaldırıldı

Erdoğan, Başbakanlık döneminde "Biz muhafazakar demokrat bir partiyiz. Bizim için aile önemli" demiş ve Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kurulacağını açıklamıştı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2011’de kurulmuş, ilk bakan Fatma Şahin olmuştu. Ardından Ayşenur İslam, Ayşen Gürcan, Sema Ramazanoğlu, Fatma Betül Sayan Kaya ve Zehra Zümrüt Selçuk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ismi ve görevi tekrar değişerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oldu.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU