15 Temmuz'da yaralanan emniyet amiri: FETÖ, kertenkele gibi davranıyor

Fatih Eryılmaz: Türkiye dışından FETÖ bir diaspora oluşturuyor ve bu Ermeni diasporasından daha tehlikeli

15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan Ankara Emniyet Müdürlüğü binası yıkılırken. (Fotoğraf: AA)

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının ele geçirilmesini önleyenler arasında önemli rol oynadığı ifade edilen ve burada tanktan açılan ateş sonucu yaralanan eski Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz, FETÖ'yü kertenkeleye benzetirken "Devlet, kuyruğu ile uğraşırken gövdesi yaşamaya devam ediyor. Bu nedenle verilen mücadeleyi yeterli bulmuyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu an Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde EGO Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Eryılmaz, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada FETÖ için şunları söyledi:

FETÖ kuyruğunu bırakıp kendisi yok olan bir kertenkele gibi davranıyor. Devlet, kuyruğu ile uğraşırken gövdesi yaşamaya devam ediyor. Bu nedenle verilen mücadeleyi yeterli bulmuyorum. Ama senin FETÖ’cün benim FETÖ’cüm, senin teröristin, benim teröristim meselesine girilirse ki girildi. Bu mücadelenin halkta karşılığını bulamazsınız. Adı FETÖ’cülerle çıkmayı bırakın, Fethullah Gülen kadar bu cemaate hizmet edenleri siyasi sebeplerle vekil, bakan, belediye başkanı, belediye başkan adayı yapmayacaksınız. Önce özeleştiri yapacaksınız. Zengin FETÖ’cüye bir şey olmuyor da sadece diğerleri yargılanıyorsa burada bir sorun vardır. Bir de halkta adalet duygusu zedelenen bir kitle yaratıldı. Türkiye dışından FETÖ bir diaspora oluşturuyor ve bu Ermeni diasporasından daha tehlikeli. Bugün FETÖ ile mücadele edilmiyor diyenlerin bir kısmının amacı, devletten uzaklaştırılan isimlerin bir şekilde hukukunu korumak.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU