Eski AK Partili vekil Ocaktan: CHP yeni bir siyasete yönelirken AK Parti Bahçeli-Perinçek'in yer aldığı havuza heveslenmiş durumda

Karar yazarı Ocaktan: Kılıçdaroğlu CHP’nin geçmişiyle yüzleşerek cesur bir adım atıyor, peki diğer partiler?

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtü konusunda verdiği özeleştiriyi hatırlatarak ana muhalefetin değişim ve demokratikleşme söylemleriyle yeni bir siyaset anlayışına yöneldiğini belirtti.

Ocaktan, "Toplumla helalleşmeden olmaz" başlıklı yazısında demokratik değerler ve hukukun üstünlüğü gibi söylemlerle yola çıktığı görüşünü dile getirdiği AK Parti'nin "CHP’nin tek parti yıllarına doğru bir yönelim içinde" olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocaktan, yazısının devamında şunları yazdı:

Maalesef AK Parti yola çıkarken bizzat kendi ortaya koyduğu demokratik değerler temelindeki ilkelerinden feragat ederek, Devlet Bahçeli-Doğu Perinçek’in yer aldığı ve kendi siyasal genlerine yabancı ulusalcı bir havuzda siyaset yapmaya heveslenmiş bulunmaktadır.

"MHP 28 Şubat'ta neredeydi?

Şimdi geldiğimiz noktada bütün siyasi partiler, eğer gerçek manada işleyen bir demokrasinin bu ülkede inşa edilmesini ve kalıcı hale gelmesini istiyorlarsa öncelikle hatalarıyla yüzleşmeli ve toplumla helalleşmelidirler. Kılıçdaroğlu CHP’nin geçmişiyle yüzleşerek cesur bir adım atıyor, peki diğer partiler? Mesela 28 Şubat’ta MHP neredeydi? Şimdiye kadar bu partinin açık yüreklilikle o günlerin muhasebesini yaptığına tanık olmadık.

"AK Parti’nin geçmişin yasakları konusunda bir muhasebe yapması gerekmiyor elbette, zira o özgürlükler ve insan hakları konusunda mücadele vererek bugünlere geldi" görüşünü dile getiren Ocaktan, yazısını şöyle sonlandırdı:

Ama şu da bir gerçek ki demokrasinin kalitesini yükseltme adına verdiği mücadeleden ve bu konuda gerçekleştirdiği reformlardan vazgeçmiş bulunmaktadır. Dolayısıyla şimdi geriye dönüp demokrasi, hukuk ve özgürlük vaatlerinden neden feragat ettiğinin muhasebesini yapmalı ve toplumla helalleşmelidir. Aksi taktirde bugün milletle arasındaki bağın neden zayıflamaya başladığını görmesi asla mümkün olmayacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU