Trump’ın azil soruşturmasında bir muhbirin daha olduğu ortaya çıktı

ABD Başkanı Trump'ın, Ukrayna ile yaptığı görüşmelere ilişkin ikinci bir muhbirin daha olduğu ortaya çıktı. İkinci muhbirin de istihbarat görevlisi olduğu açıklandı

Fotoğraf: AA

ABD'de Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı bir telefon görüşmesinde, Demokrat rakibi Joe Biden'ı soruşturmasını istediğine dair bir şikayet mektubu hazırlayan ve Trump'a karşı azil soruşturması açılmasına neden olan muhbirin ardından, ikinci bir muhbir olduğu belirlendi.

Amerikan istihbarat görevlisi olduğu belirtilen ilk muhbiri temsil eden hukuk şirketi yetkilisi avukat Mark Zaid, Amerikan basınına, ikinci bir muhbirin olduğunu, ikinci muhbirin de istihbarat görevlisi olduğunu açıkladı. 

Zaid, ikinci muhbirin, Amerikan İstihbaratı Başmüfettişliği’ne Trump'ın Ukrayna ilişkilerine dair bilgi verdiğini ancak henüz bir şikayet mektubu sunmadığını kaydetti. 

Trump’ın Biden'ın oğlunu soruşturmalarını istediği öne sürülmüştü

Trump ile Zelenskiy arasında temmuzda yapılan tartışmalı telefon görüşmesi, ABD Kongresindeki Demokratların Trump'a yönelik azil soruşturması açmasına neden olmuştu.

Trump'ın, Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde bu ülkeden, Joe Biden'ın oğlunu soruşturmalarını istediği öne sürülmüştü. Trump ise Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU