Mark Zuckerberg'in TikTok'u ezecek gizli planı ve daha fazlası sızan ses kaydında ortaya çıktı

Bağımsız çalışan Lasso uygulaması, sosyal medya devinin atacağı "bir dizi adımdan" biri

Mark Zuckerberg Facebook'u 4 Şubat 2004'te tanıtmıştı (AP)

Facebook içinde yapılan bir toplantıdan sızan ses kaydı, CEO Mark Zuckerberg'in son derece popüler Çinli rakibi TikTok'la rekabete yönelik "saldırı planını" ortaya çıkardı.

Temmuzda yapılan iki toplantıda Zuckerberg, çalışanlarının teknoloji devine dair kaygılarına ilişkin soruları cevapladı. The Verge'e sızdırılan ses kaydı, Zuckerberg'in TikTok'u nasıl alt etmeyi planladığına dair yeni ayrıntılar sunuyor.

Video paylaşım uygulaması TikTok, 2016'da Çin'deki lansmanından bu yana hızlı bir büyüme kaydederken, geliştiricisi ByteDance dünya genelinde 500 milyon civarında kullanıcısı olduğunu iddia ediyor.

Bu, Facebook ile Instagram, Messenger ve WhatsApp'ı içeren Facebook uygulamalar grubunu kullandığı tahmin edilen 2,7 milyar kişiyle kıyaslandığında nispeten küçük bir sayı.

Ancak uygulamanın gençler arasındaki popülerliği, çalışanlardan birini Zuckerberg'e kullanıcıların Çinli rakibe kaymasını önleyecek Facebook "saldırı planının" ana hatlarını sormaya itti.

Zuckerberg şunları söyledi:

(TikTok'un) ölçek açısından Hindistan'da artık Instagram'ı geçtiğini sanıyorum. Evet, çok ilginç bir hadise. Dolayısıyla bu yönde atacağımız bir dizi adım var, üzerinde durduğumuz Lasso isminde bağımsız çalışan bir uygulama ürünümüz var ve Meksika gibi ülkelerde ürün-pazar uyumunu edinmenin ilk baştaki adımlardan biri olduğunu düşünüyorum.

Facebook geçen günlerde Lasso'yu, TikTok'un henüz varlık göstermediği birkaç ülkeden biri olan Meksika'da tanıttı.

Amacın uygulamayı küresel izleyiciye sunmadan önce Meksika'da test etmek olduğunu belirten Zuckerberg "Bence öğrenmek, anlamak ve trendin önüne geçmek için zamanımız var. (TikTok) büyüyor ama tanıtımı için çok büyük miktarda para harcıyorlar" dedi. 

Zuckerberg sözlerine şöyle devam etti: 

Bulgularımıza göre, reklamları sonlandırdıkları takdirde müşteriyi koruma güçleri aslında o kadar kuvvetli değil. Dolayısıyla bu alan henüz yeni oluşuyor ve bizim için burada ne yapmak istediğimizi çözmeye yetecek kadar zaman var. Ama bu gerçek ve iyi bir şey.

CEO, tartışmalı Libra kripto para birimi de dahil olmak üzere şirketin karşı karşıya kaldığı diğer zorlukları da ele aldı.

Dünyanın bazı bölgelerinde yasa koyucuların ve düzenleyicilerin yeni para birimi hakkındaki sorularını cevaplamaktan neden kaçındığını açıklayan Zuckerberg "Her talepte bulunan ülkeye gidip ifade vermek bana gerçekten manasız geliyor" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU