Türkiye’den sosyal medya beğenisine tepki: ABD maslahatgüzarı, Dışişleri’ne çağırıldı

ABD Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabı tarafından ‘Bahçeli’siz siyaset’ tweetinin beğenilmesine Türkiye tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı’na çağırılan ABD Maslahatgüzarı’ndan ‘açık ve net izahatta bulunulması’ istendi

Fotoğraf: AA

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından gazeteci Ergun Babahan'ın 4 Ekim'de yazdığı, "Türkiye halkları Bahçeli'siz bir siyaset dönemine hazır olmalı" tweetinin beğenilmesi üzerine büyükelçiliğin maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Bakan Yardımcımız, ABD Maslahatgüzarı ile bakanlıkta görüştü, yanlışlıkla olduğunu ve daha sonra düzelttiklerini söylediler. Biz gerekli tepkilerimizi gösterdikten sonra daha net bir şekilde düzeltmeleri gerektiğini söyledik" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy da ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield şehir dışında olduğundan, Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını aktardı. Aksoy, büyükelçiliğin sosyal medya beğenisi hakkında Hovenier’dan ‘açık ve net izahatta bulunulmasının’ istendiğini belirtti.

Maslahatgüzar Hovenier ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal görüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU