Mersin'de Ürdün vatandaşı çocuğu döven saldırgan önce serbest bırakıldı, tepkiler üzerine telefonla karakola çağrıldı

Mersin'de mülteci çocuğa şiddet uygulayan saldırgan serbest bırakıldı. Sosyal medya tepkileri üzerine ise telefonla tekrar karakola çağrıldı. Mağdur ailenin sınır dışı edilmesi son anda engellendi

Mersin’in Mezitli ilçesinde Nadir Kızılbulut adında bir kişi, ailesiyle birlikte 3 yıldır Türkiye'de yaşayan Ürdün vatandaşı küçük bir çocuğu dövdü. 

Ailenin saldırgandan şikayetçi olmasının ardından saldırgan gözaltına alınsa da bir süre sonra serbest bırakıldı. Mağdur ailenin ise sabaha kadar polis merkezinde tutulduğu ve deport edilmek üzere Göç İdaresi’ne gönderilmek istendiği öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile deport edilmek istendi iddiası

Aileyle ilgilenen avukat Hibe Gökalp, saldırıya uğrayan ailenin deport edilmek istendiğini söyledi.

Konuyla ilgili yetkili kurumlarla görüştüklerini belirten Gökalp, görüntülerin sosyal medyada tepkiyle karşılanmasının ardından deport işleminin durdurulduğunu vurguladı.

Gökalp, hem olayın hem de sonrasında yaşananların yükseltilmek istenen "Mülteci nefreti" nedeniyle meydana geldiğini savundu.

Saldırgan telefonla karakola çağrıldı

Olayın ardından serbest bırakılan saldırgan Kızılbulut, sosyal medyanın tepkisi üzerine telefonla polis merkezine davet edildi. Kızılbulut’a yönelik ikinci gözaltı işlemi davet usulüyle yapıldı.

"Sizi burada yaşatmayacağım"

Saldırıya uğrayan 15 yaşındaki kız çocuğu, olayı polise verdiği ifadede şu şekilde anlattı:

Dün saat 20:00 sıralarında sitemiz bahçesinde kardeşim A. ile bulunuyorduk. Kardeşim, sitede bulunan çocuklarla oyun oynuyordu. Ben de yanlarında bulunuyordum. Birden kardeşim, B.A.Ç ve İ.S.K arasında arasında ufak bir tartışma oldu. Birbirlerini iteklediler. O esnada karşı taraf çocukların babası olan Nadir Kızılbulut yanımıza geldi. Benim enseme tokat atarak beni itekledi. Bana doğru bağırarak ‘Sizi burada yaşatmayacağım’  diyerek tehdit etti. Daha sonra yerden aldığı taş ile evimizin camlarını kırdı. Ben çocuklara veya babasına hiçbir müdahalede bulamadım.

 

mersin ifade.jpg
Saldırıla uğrayan çocuk polise şikayetçi sıfatıyla ifade verdi


Baba, mağdur-şüpheli sıfatıyla ifade verdi

Ailesi saldırıya uğrayan Faraj el Halidi ise şikayetçi ve şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Halidi, olay esnasında herhangi bir kimseye vurmadığını kimsenin huzur ve sükununu bozacak davranışta bulunmadığını söyledi.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU