MEB: Kocaeli'de intihar eden öğrencinin Suriyeli olduğu için dışlandığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, Kartepe ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Vail es Suud'un intiharına, öğretmeninin ve arkadaşlarının sebep olduğu haberlerini yalanladı. Suriyeli Vail'in derslerinde başarılı, okulunda da sevilen bir öğrenci olduğu açıklandı

Vail es Suud / Fotoğraf: Independent Türkçe

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kocaeli'de Vail es Suud adlı öğrencinin, Suriyeli olduğu için öğretmeni ve arkadaşları tarafından dışlandığı için intihar ettiği yönündeki haberleri yalanladı.

MEB'den yapılan açıklama da şu ifadeler yer aldı:

Kartepe Türk Fransız Kardeşliği Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi olan Vail El Suud, 2018 yılı Mart ayında 3'üncü sınıfına kayıt yaptırarak eğitimine devam ettiği, son derece başarılı bir öğrenci olduğu, Türk Fransız Kardeşlik İlkokulu’nda 2018-2019 eğitim öğretim yılında 4'üncü sınıfta iken ayın öğrencisi seçildiği, okulda öğretmeni ve arkadaşları ile ilgili herhangi bir problemi olmadığı, babasının ilgili bir veli olduğu, okulla sürekli iletişim halinde olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca Rehberlik İl Ekibinin ilk gözlemlerinde, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci olduğu tespit edilmiştir.


Müfettiş görevlendirerek adli ve idari soruşturmalara devam eden bakanlık, sosyal medyadan da paylaşımda bulundu:

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Vail'in babası Mustafa es Suud: Oğlum Suriyeli olduğu için arkadaşları tarafından dışlanıyordu

9 yaşındaki Suriyeli Vail es Suud'un babası Mustafa es Suud, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada oğlunun Suriyeli olduğu için diğer çocuklar tarafından dışlanmaktan şikâyetçi olduğunu öne sürmüştü.

Vail'in olaydan bir gün önce okulda arkadaşlarıyla kavga ettiğini ve hırpalandığını iddia eden baba Suud, "Yer kavgası olmuş, çanta asma mevzusundan. Ancak bu kavgadan bize bahsetmedi. Olaydan sonra Türk arkadaşlarından duyduk" ifadelerini kullanmıştı.

 

Independent Türkçe, İHA

 

DAHA FAZLA HABER OKU