Hong Kong’da sivil polis 14 yaşındaki göstericiyi vurdu

Birkaç gün önce de 18 yaşında bir genç benzer bir saldırıda yaralanmıştı

Hong Kong lideri Lam, maske yasağıyla şiddetin duracağını ümit ettiklerini söylemişti (AFP)

Göstericilere maske yasağının getirildiği Hong Kong’da şiddet olayları tırmanarak devam ediyor.

Yuen Long bölgesinde sivil giyimli polisin açtığı ateş sonucu 14 yaşında bir çocuğun bacağından yaralandığı belirtildi.

Binlerce göstericinin makse yasağını protesto etmek için dün akşam saatlerinde yollara barikat kurduğu ve içinde bulunduğu özel arabadan inip göstericilerin arasına giren sivil giyimli polisin yaşanan kaos sırasında silahını ateşlediği ileri sürüldü.

Bunun üzerine kalabalık grup tarafından dövülen polisin atılan molotof kokteyllerden kurtulmak için silahını bırakıp kaçtığı ifade edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

South China Morning Post gazetesinin haberine göre Hong Kong polis teşkilatından bir kaynaksa, sivil kıyafetli polisin içinde bulunduğu aracın pencerelerinin göstericiler tarafından tuzla buz edildiğini ve boynundan yakalanan polisin “kendini korumak için” ateş açtığını iddia etti.

Emniyet birimlerinin yazılı açıklamasında, “Polis memur yere düştü, hayatı ciddi tehdit altındayken bir el ateş etti” ifadeleri yer aldı.

Hong Kong Özel İdari Bölge Baş Yöneticisi Carrie Lam dün yaptığı açıklamada, protestocuların yüzlerini gizlemek için kullandıkları yüz maskesinin yasaklandığını duyurmuştu.

Çin medyası: Polisin göstericilere verdiği karşılık “meşru ve orantılı”

Son yaşananlar, polisin göstericilere ateş açmasını gündeme getiren ikinci olay oldu.

Hong Kong’da devam eden gösterilerde geçen gün 18 yaşındaki bir öğrenci göğsünden vurulmuştu.

 

 

Demokrasi yanlısı gösterilerin başladığı haziran ayından bu yana vurulan ilk gösterici olan Tsang Chi Kin hastaneye kaldırılmış ve akciğer yaralanması nedeniyle ameliyat edilmişti.

Çin devlet medyası, Hong Kong’daki şiddet seviyesini “çılgınlık” olarak tanımlarken, Xinhua haber ajansı çarşamba günü yaşanan bu olaya dair yer verdiği editöryal yazıda şu ifadeleri kullanmıştı:

İsyancılar polise büyük çaplı saldırı düzenledi. Bölgedeki polisin yaşamı ciddi tehdit altındaydı ve kendi hayatının yanı sıra meslektaşlarının da canını kurtarmak için ateş etmek zorunda kaldı. Eylemi tamamen meşru, yasalara uygun ve orantılıdır.

 

DAHA FAZLA HABER OKU